avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dobândirea cetățeniei române
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dobândirea cetățeniei române

Buna ziua.Sunt cetățean român căsătorita cu un cetățean tunisian și avem un copil născut în România.Casatoria a avut loc in Tunisia in mai 2015 dar avem si transcrierea certificatului de căsătorie facuta la Ambasada Romaniei din Tunis. Sotul a intrat ptr prima oară în România în iunie 2016 iar în noiembrie 2016 am plecat în Franța el fiind posesor al unui permis de ședere temporară ptr un an ca și membru de familie al cet roman.In mai 2017 ne am întors în țară ptr schimbarea permisului de ședere iar în data de 29 mai 2017 a primit primul permisul de ședere valabil 5ani că și membru de familie al cet roman.Pe data de 3iunie ne am întors în Franța unde suntem și acum.Intrebarea ar fi ..după cât timp are dreptul sa solicite cetățenia română dacă noi avem domiciliu și în România și în Franța? (aici nu avem încă permisul de ședere francez al soțului dar avem adresa)Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Alinadriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean tunisian nicole4370 nicole4370 as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate ... (vezi toată discuția)
Permis de rezident djalpha djalpha Ma numesc Lelia si sunt cetatean roman si sotul meu este cetatean tunisian Suntem casatoriti de patru luni insa casatoria a fost facuta in Tunisia nefiind ... (vezi toată discuția)
divort de cetatean tunisian. buna ziua. am plecat in tunisia in 1995 si m-am casatorit acolo ... KamiGh KamiGh Buna ziua. Am plecat in Tunisia in 1995 si m-am casatorit acolo cu un cetatean tunisian. Mentionez ca ulterior am transcris si in Romania actul de casatorie ... (vezi toată discuția)