avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT DE CETATEAN TUNISIAN. Buna ziua. Am plecat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT DE CETATEAN TUNISIAN. Buna ziua. Am plecat in Tunisia in 1995 si m-am casatorit acolo ...

Buna ziua. Am plecat in Tunisia in 1995 si m-am casatorit acolo cu un cetatean tunisian. Mentionez ca ulterior am transcris si in Romania actul de casatorie tunisian. Am locuit cu sotul in Tunisia timp de citiva ani dupa care m-am intors definitiv in Romania iar el a ramas in Tunisia si a cerut divortul. Divortul a fost pronuntat in Tunisia. Singura dovada pe care o am este actul de nastere tunisian (eu avind dubla cetatenie romana-tunisiana) in care este specificat statutul meu "divortata", data divortului si nr dosarului aferent. Intrebarea este cum as putea face pentru a fi recunoscut divortul si in Romania ?
Cel mai recent răspuns: KamiGh , utilizator 14:53, 22 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de hotararea de divort ptr a fi recunoscuta de instantele romane.
Asa am incecat si eu sa obtin hotarirea de divort prin ambasada care mi a zis ca nu se poate sa intervina si ca imi trebuie un avocat din Tunisia. Totusi este un divort pronuntat in lipsa mea asa, ca m-am gindit ca poate pot deschide si eu in Romania actiune de divort care se poate pronunta in lipsa fostului sot, mai ales ca am un act oficial din Tunisia (mai precis certificatul de natere Tunisian in care scrie clar ca sint divortata din noiembrie anul trecut 2021). Din pacate nu am posibilitatea sa plec in Tunisia sa caut avocat acolo si sa fac demersuri ca sa obtin actul necesar. Nu ar exista o alta posibilitate sa rezolv divortul aici in Romania ? Tin sa precizez ca am parasit Tunisia acum 7 ani. Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean tunisian AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua. M-am casatorit in noiembrie 2014 cu un cetatean tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si mai apoi inregistrata in Romania (deci avem ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain goruna goruna sunt casatorita cu un cetatean tunisian. casatoria a avut loc in 2010 in tunisia. dupa transcrierea certificatului de casatorie, la circa un an a venit in ... (vezi toată discuția)
Supralegalizare magda_alexandrescu magda_alexandrescu Buna seara, vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, spuneti mi va rog pasii supralegalizarii pentru ca actele lui sa fie recunoscute in Romania. Din ... (vezi toată discuția)