Buna ziua.
M-am casatorit in noiembrie 2014 cu un cetatean tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si mai apoi inregistrata in Romania (deci avem certificat de casatorie romanesc).
Din acel moment noi nu ne-am mai vazut deoarece eu nu m-am mai intors in Tunisia si el nu si-a obtinut viza de Romania. Nu avem nici un lucru in comun, nu exista copii. As dori sa divortez din Romania dar dansul ma ameninta ca nu imi va da divortul numai daca merg sa divortez in Tunisia, ca a depus ceva declaratii pe la diverse ministere ca sa nu pot divorta din Romania. Eu nu vreau si nici nu am aceasta posibilitate.
As vrea sa stiu daca ar fi vreo problema in pronuntarea si recunoasterea divortului din Romania din moment ce el nu accepta acest divort decat acolo.
Multumesc!
Puteti divorta în România dar e destul de dificil sub aspect procedural.
Dacă treceți cu bine de proceduri divorțați.
Nu ar strica deloc sa aveți avocat angajat deoarece contează foarte mult ceea ce veți scrie dvs. și dacă nu scrieți bine pot apărea probleme.
Tocmai asta doresc sa stiu cam la ce fel de probleme m-as putea astepta? Deoarece nu mi se pare normal sa ramai casatorit cu o persoana cu care nu mai doresti sa fi, avand in vedere si faptul ca aceasta casatorie nu s-a consumat.
Nu. Eu am domiciliul in Romania (am stat doar 2 saptamani in Tunisia dupa care m-am intors). Iar el are domiciliul in Tunisia. Nu a fost niciodata in Romania.
Divort
AlexandraAleAle
Buna ziua,
M-am casatorit in luna noiembrie 2014 cu un cetatean Tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si inregistrata si la autoritatile din ... (vezi toată discuția)