avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

M-am casatorit in luna noiembrie 2014 cu un cetatean Tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si inregistrata si la autoritatile din Romania. Din diverse motive casatoria nu s-a consumat, de atunci (2 ani incheiati) eu si asa-zisul meu sot nu ne-am mai intalnit nici macar 1 singura zi (prin urmare nu avem copii sau bunuri comune).
Se poate intenta divort pentru separarea indelungata? Care ar fi conditiile divortului, de ce acte este nevoie si cam cat poate dura acest proces.
Eu i-am comunicat de mai bine de o jumatate de an faptul ca vreau sa divortez. La inceput nu a fost de acord dar apoi a acceptat.
Mentionez faptul ca am rupt orice legatura cu dansul (de mai bine de o jumatate de an), nu reusesc sa fac rost nici de o adresa de corespondenta de-a lui deoarece intre timp si-a schimbat domiciliul.
Mai jos este un articol pe care l-am gasit in ceea ce priveste divortul pentru separarea indelungata.

"Divortul pentru separarea indelungata
Un element de noutate introdus de noul Cod civil este divortul bazat pe separarea in fapt a sotilor de cel putin 2 ani. Practic, actul normativ citat stabileste ca, atunci cand sotii sunt separati in fapt de cel putin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divortul, asumandu-si responsabilitatea pentru esecul casatoriei.
Potrivit Gabrielei Gerber, in acest caz, instanta va verifica existenta si durata despartirii in fapt si va pronunta divortul din culpa exclusiva a reclamantului."

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
AlexandraAleAle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:43, 6 Decembrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa intentati in Romania o actiune de divort in care va trebui sa aratati si adresa paratului.
daca a trecut perioada de 2 ani de care vorbeati va puteti motiva in drept actiunea pe prevederile art. 373 Cod Civil
Motive de divorţ
Divorţul poate avea loc:
c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;


Daca nu au trecut atunci puteti invoca art.373 cod civil
Motive de divorţ
Divorţul poate avea loc:
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

Va doresc succes.
Din pacate asta este problema mea cea mai mare, nu am o adresa valida a dansului si nici nu reusesc sa fac rost. Oricat ar suna de penibil, acesta este realitatea. Ce alte solutii de rezerva as avea?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
AlexandraAleAle, utilizator
Intai vorbiti cu un avocat, apoi il cautati, apoi actiune si daca e nevoie il mai cautati putin.
Aveti nevoie de avocat pentru proceduri, e dificil, greoi, dureaza mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort vmanea vmanea Doi cetateni romani s-au casatorit in SUA, au inregistrat casatoria si in Romania, Sotul s-a intors definitive in tara, sotia a ramas in SUA. Sotul a ... (vezi toată discuția)
Divort Sfintu Sfintu Sunt casatorita de 14 ani si despartita de 11 ani nu avem copii si nici nimic de impartit as putea divorta cu avocat din oficiu sua am nevoie de avocat (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)