Sunt casatorita de 14 ani si despartita de 11 ani nu avem copii si nici nimic de impartit as putea divorta cu avocat din oficiu sua am nevoie de avocat
nu este obligatoriu să angajați avocat, câtă vreme știți să redactați o cerere de chemare în judecată și, eventual, un răspuns la întâmpinare.
de asemenea, un minum de reguli de procedură civilă ar fi util să cunoașteți.
nu există avocat din oficiu pentru divorț.
în anumite cazuri (care țin, în principal, de o stare financiară precară), ați putea obține un ajutor public judiciar, dacă vă țin nervii să adunați toate hârtiile și sa faceți demersurile necesare.
Nu va trebuie avocat. Mergeti impreuna la notar sau la starea civila si depuneti actele, apoi va prezentati peste 30 de zile sa semnati si sa primiti certificatul de divort.
Având în vedere că separarea în fapt se transformă în succesiune temporală atât de îndelungată, eu aș opta pentru divorț pentru separare în fapt îndelungată, context în care trebuie să dovediți doar că ați fost separați!
Contractați servicii avocațiale de redactare și vă reprezentați singură, este varianta cea mai ieftină!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Art. 935ncpc
Divorţul pentru separarea în fapt îndelungată
(1) Când soţii sunt separaţi în fapt de cel puţin 2 ani, oricare dintre ei va putea cere divorţul, asumându-şi responsabilitatea pentru eşecul căsătoriei. În acest caz, instanţa va verifica existenţa şi durata despărţirii în fapt şi va pronunţa divorţul din culpa exclusivă a reclamantului.
(2) Dacă soţul pârât se declară de acord cu divorţul, se vor aplica în mod corespunzător dispoziţiile art. 931.
Divort
AlexandraAleAle
Buna ziua,
M-am casatorit in luna noiembrie 2014 cu un cetatean Tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si inregistrata si la autoritatile din ... (vezi toată discuția)
Divort
vmanea
Doi cetateni romani s-au casatorit in SUA, au inregistrat casatoria si in Romania,
Sotul s-a intors definitive in tara, sotia a ramas in SUA. Sotul a ... (vezi toată discuția)