avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain

Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean tunisian de 4 ani. Din motive de neintelegere as dori sa divortez. Casatoria a fost facuta in Romania. Sotul meu este in Tunisia, fara drept de a se intoarce in Romania. Acesta a parasit domiciliu conjugal in urma cu 13 luni, fiind plecat la Paris si ulterior s-a intors la el in tara. Care este cea mai rapida modalitate de a divorta ? In ce conditii il pot acuza de parasire de domiciliu si ce implica acest fapt? Mentionez ca nu au rezultat copii in urma acestei casatorii si ca nu avem bunuri in comun. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucicavoicu , utilizator 12:28, 4 Ianuarie 2015
Trebuie sa formulati cerere de divort la judecatoria ultimului domiciliu comun al sotilor.
Nu puteti solicita divortul prin acord din moment ce sotul este pus sub interdictie, iar pentru a solicita culpa sotului prin parasirea domiciliului conjugal, trebuie sa demonstrati separarea in fapt de cel putin 2 ani.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt. O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

divort de cetatean tunisian. buna ziua. am plecat in tunisia in 1995 si m-am casatorit acolo ... KamiGh KamiGh Buna ziua. Am plecat in Tunisia in 1995 si m-am casatorit acolo cu un cetatean tunisian. Mentionez ca ulterior am transcris si in Romania actul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean tunisian AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua. M-am casatorit in noiembrie 2014 cu un cetatean tunisian. Casatoria a fost efectuata in Tunisia si mai apoi inregistrata in Romania (deci avem ... (vezi toată discuția)
La cine rămân copiii? Simonabahri Simonabahri Sunt cetățean roman căsătorită in Tunisia cu un cetățean tunisian ,de 10 ani stam in Tunisia ,după căsătorie au rezultat 2 copii unul de 5 ani și ... (vezi toată discuția)