avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ridicare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ridicare drepturi salariale

Pot ridica drepturile salariale ale unui coleg in baza unei imputerniciri redactate si autentificata de catre un avocat in bazaart 3 alin 10 teza III din legea 51/1995 repuclicata?

Multumesc?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 22 Iulie 2013
Potrivit art. 167 (1) C.mun., salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.

Astfel, persoana împuternicită de salariat să încaseze salariul se va legitima printr-o procură autentică specială sau generala.
Care este baza legala?
Baza legala : art.167 alin.1 C.mun.
Da dar in acel articol , textul de lege nu specifica nimic la cum sa fie imputernicirea,nici nu obliga nici nu interzice la o anume forma a imputernicirii. In acelasi art adnotat in alin 2. se specifica expres si modaliatatea in care membrii familiei ori un alt angajat coleg cu titularul salariului poate sa ridice salariul, si cum si cine poate aviza imputerrnicirea in acest caz.

,,In general, persoana împuternicită de salariat să încaseze salariul se va legitima printr-o procură autentică specială sau generală sau, daca este membru al familiei ori persoana încadrata la acelaşi angajator, prin împuternicire vizata de şeful ierarhic al titularului salariului.""

postarea dv la tipicul de mai jos,

v/imputernicire-de-manapt-ridicare-salariul.html#ixzz2ZgGrraNd
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
leusan, utilizator
Nu vad unde este nelamurirea dvs?
Ati pus intrebarea daca puteti ridica drepturile salariale ale unui coleg in baza unei imputerniciri redactate si autentificata de catre un avocat in bazaart 3 alin 10 teza III din legea 51/1995 ? ... iar, raspunsul nu poate fi decat afirmativ.

Alte discuții în legătură

Ce tip de imputernicire este necesara ptr ridicarea drepturilor salariale de catre un membru al familiei? znicolae9 znicolae9 Buna ziua Sunt angajat al unei companii si primesc salariul cash. Precizez ca am si o retinere salariala.lunara ,motiv ptr care am renuntat sa primesc ... (vezi toată discuția)
Ridicare drepturi salariale rrobert rrobert Mi-am dat demisia cu preaviz. Intucât nu am posibilitatea să mă duc la fosta firmă să-mi ridic drepturile salariale (intre timp m-am angajat în altă ... (vezi toată discuția)
Prescriere drepturi salariale puiustelian57 puiustelian57 Un fost angajat la o institutie publica a avut de ridicat din casierie, pe stat de plata, o suma de bani in ianuarie 2008(premiu anual pentru anul 2007, ... (vezi toată discuția)