avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Decontare bon combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Decontare bon combustibil

Buna ziua,am intampinat doua probleme:
1.la director general,care face naveta zilnic cu masina personala pot sa fac contract de comodat si sa decontez combustibilul?in acest caz este cheltuiala deductibila 100%?
2.Folosim masina unei persoane fizice pentru nevoile firmei,cum trebuie sa procedam,ca sa putem deconta combustibilul?si in acest caz va fi cheltuiala deductibila 100%?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 22:05, 18 Iulie 2013
1. Cheltuiala este deductibila in masura in care din foile de parcurs reiese ca deplasarile au fost efectuate in interesul firmei.
2. Dupa incheierea unui contract de inchiriere, sau de comodat, se vor deduce cheltuielile in masura in care din foile de parcurs rezulta utilizarea masinii in interesul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile lelena_b lelena_b locuiesc la 37 km de localitatea in care am locul de munca si momentan fac naveta(nu zilnic) cu masina personala(o perioada a fost data in comodat cabinetului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)