Buna ziua.Am primit o factura cu achizitia unui teren scutit de taxa conf art 141 alin.2 lit.E.In momentul achitarii acestei facturi se incheie si contractul de vanzare cumparare.Acesta spune asa.
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct şi superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepţie următoarele operaţiuni:........
Pe mine ma induce in eroare finalul propozitie articolului ......... pe o anumita perioada.Adica firma care achizitioneza terenul nu este PROPRIETAR in totalitate ???????
Va multumesc si va rog sa ma scuzati pentru nestiinta mea.
Dvs vprbiti de 2 lucruri diferite. Art. 141 aln 2 lit e este:
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct şi superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepţie următoarele operaţiuni:
iar livrarea se face cf art 141 alin 2 lit f.
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:
Deci cine a facut factura a gresit mentionad lit e, trebuia lit f. Si deci sintagma pe o anumita perioada se refera la arendare, concesionare, etc. si nu la livrare.
Tva la arenda
cata8
Am si eu o problema .O societate comerciala platitoare de tva are un contract de arenda cu o alte societate comerciala platitoare de tva pentru suma de 150 ... (vezi toată discuția)