avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura pe un teren scutit de taxa conf.art.141-2 lit ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura pe un teren scutit de taxa conf.art.141-2 lit e CF

Buna ziua.Am primit o factura cu achizitia unui teren scutit de taxa conf art 141 alin.2 lit.E.In momentul achitarii acestei facturi se incheie si contractul de vanzare cumparare.Acesta spune asa.
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct şi superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepţie următoarele operaţiuni:........
Pe mine ma induce in eroare finalul propozitie articolului ......... pe o anumita perioada.Adica firma care achizitioneza terenul nu este PROPRIETAR in totalitate ???????
Va multumesc si va rog sa ma scuzati pentru nestiinta mea.
Cel mai recent răspuns: dorinahd , utilizator 08:58, 19 Iulie 2013
Dvs vprbiti de 2 lucruri diferite. Art. 141 aln 2 lit e este:

e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct şi superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepţie următoarele operaţiuni:

iar livrarea se face cf art 141 alin 2 lit f.

f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:

Deci cine a facut factura a gresit mentionad lit e, trebuia lit f. Si deci sintagma pe o anumita perioada se refera la arendare, concesionare, etc. si nu la livrare.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la arenda cata8 cata8 Am si eu o problema .O societate comerciala platitoare de tva are un contract de arenda cu o alte societate comerciala platitoare de tva pentru suma de 150 ... (vezi toată discuția)
Tva venituri din parcare printzesa18 printzesa18 Am o firma platitoare de TVA , am un teren pe firma cu contract de comodat si vrea sa inchiriez de pe firma loc de parcare. Intrebarea mea e daca facturez cu ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva supreme.house supreme.house care este limita maxima pe 2012 pentru a deveni platitor de tva ? cumva 65000 de euro echiv 220.000 lei? (vezi toată discuția)