Am o firma platitoare de TVA , am un teren pe firma cu contract de comodat si vrea sa inchiriez de pe firma loc de parcare. Intrebarea mea e daca facturez cu TVA sau fara TVA. Eu am gasit articolul din Codul fiscal, dar nu stiu daca am inteles bine.
(Precizam astfel ca potrivit art 141 alin (2) lit e din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, urmatoarele operatiuni sunt scutite de TVA:
"e) arendarea, concesionarea, inchirierea si leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct si superficia, cu plata, pe o anumita perioada. Fac exceptie urmatoarele operatiuni:
1. operatiunile de cazare care sunt efectuate in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;
2. inchirierea de spatii sau locatii pentru parcarea autovehiculelor;
3. inchirierea utilajelor si a masinilor fixate definitiv in bunuri imobile;
4. inchirierea seifurilor;)
Consider ca este o exceptie a inchirierii scutite de la punctul e, astfel fiind necesara inchirierea cu TVA.
Respect,
Dan Preda.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva la arenda
cata8
Am si eu o problema .O societate comerciala platitoare de tva are un contract de arenda cu o alte societate comerciala platitoare de tva pentru suma de 150 ... (vezi toată discuția)
Tva
ViviM
Buna ziua, am nevoie de un raspuns pentru urmatoarea speta:
Societatea A a cumparat un imobil al carui drept de uzufruct l-a transmis/vandut unei persoane ... (vezi toată discuția)