avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA venituri din parcare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA venituri din parcare

Am o firma platitoare de TVA , am un teren pe firma cu contract de comodat si vrea sa inchiriez de pe firma loc de parcare. Intrebarea mea e daca facturez cu TVA sau fara TVA. Eu am gasit articolul din Codul fiscal, dar nu stiu daca am inteles bine.
(Precizam astfel ca potrivit art 141 alin (2) lit e din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, urmatoarele operatiuni sunt scutite de TVA:

"e) arendarea, concesionarea, inchirierea si leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct si superficia, cu plata, pe o anumita perioada. Fac exceptie urmatoarele operatiuni:
1. operatiunile de cazare care sunt efectuate in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;
2. inchirierea de spatii sau locatii pentru parcarea autovehiculelor;
3. inchirierea utilajelor si a masinilor fixate definitiv in bunuri imobile;
4. inchirierea seifurilor;)
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 19:52, 10 Martie 2014
Buna seara,

Consider ca este o exceptie a inchirierii scutite de la punctul e, astfel fiind necesara inchirierea cu TVA.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la arenda cata8 cata8 Am si eu o problema .O societate comerciala platitoare de tva are un contract de arenda cu o alte societate comerciala platitoare de tva pentru suma de 150 ... (vezi toată discuția)
Factura chirie 2019 cu sau fara tva? ionela11 ionela11 O societate comerciala nou infintata in 2019 administreaza cladirea altei societati comerciale si trebuie sa factureze lunar chirii catre locatari.Cum ... (vezi toată discuția)
Tva ViviM ViviM Buna ziua, am nevoie de un raspuns pentru urmatoarea speta: Societatea A a cumparat un imobil al carui drept de uzufruct l-a transmis/vandut unei persoane ... (vezi toată discuția)