avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura chirie 2019 cu sau fara tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura chirie 2019 cu sau fara tva?

O societate comerciala nou infintata in 2019 administreaza cladirea altei societati comerciale si trebuie sa factureze lunar chirii catre locatari.Cum procedeaza in acest caz?.....emite facturile de chirii fara tva?....stiu ca era de depus si o notificare la anaf cu chiriile...dar nu mai tin minte despre ce este vorba...

poate ma lamureste cineva
multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:32, 10 Iunie 2019
Da, puteti factura fara TVA, conform art 292 (2) CF:

e) arendarea, concesionarea, închirierea și leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct și superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepție următoarele operațiuni:

1. operațiunile de cazare care sunt efectuate în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;
2. închirierea de spații sau locații pentru parcarea autovehiculelor;
3. închirierea utilajelor și a mașinilor fixate definitiv în bunuri imobile;
4. închirierea seifurilor;


Daca s-a dedus TVA vor trebui efectuate ajustari cf. ART. 305 - Ajustarea taxei deductibile în cazul bunurilor de capital, intrucat aceasta inchiriere fara TVA este o operatiune scutita fara drept de deducere.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la arenda cata8 cata8 Am si eu o problema .O societate comerciala platitoare de tva are un contract de arenda cu o alte societate comerciala platitoare de tva pentru suma de 150 ... (vezi toată discuția)
Tva ViviM ViviM Buna ziua, am nevoie de un raspuns pentru urmatoarea speta: Societatea A a cumparat un imobil al carui drept de uzufruct l-a transmis/vandut unei persoane ... (vezi toată discuția)
Facturare prestari servicii chirie kty_20 kty_20 Buna ziua, Firma din Romania,platitoare de TVA a inchiriat in Romania un spatiu unei filiale cu sediul in Romania insa factura va fi emisa societatii mama din ... (vezi toată discuția)