t.simona a scris:
In primul rind activitatea de inchiriere este una scutita de tva cf art 141, alin 2, lit e, caz in care se face ajustarea tva dedus la achizie sau constructia respectivului imobil cf art 149.
Se poate opta pt taxarea operatiunii printr-o notificare depusa la finante, caz in care nu se mai face ajustarea tva dedus la achizitie. In cazul in care se opteaza pentru taxare este valabil raspunsul de mai sus.
Corect. Eu nu am dat raspunsul referitor la ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării:
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, acordarea unor drepturi reale asupra unui bun imobil, precum dreptul de uzufruct şi superficia, cu plată, pe o anumită perioadă. Fac excepţie următoarele operaţiuni:
1. operaţiunile de cazare care sunt efectuate în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;
2. închirierea de spaţii sau locaţii pentru parcarea autovehiculelor;
3. închirierea utilajelor şi a maşinilor fixate definitiv în bunuri imobile;
4. închirierea seifurilor;
intrucat am considerat ca nu are sens intrebarea, inchirierea de bunuri imobile fiind scutita in general. Mea culpa.