basu a scris:
Buna ziua, am trecut, ca multi altii, prin perioade grele. Nu am mai putut achita ratele la ipotecar, am incercat o a doua rescadentare, mi-a fost refuzata.
Intamplarea a facut sa aflu ca s-a inceput executarea silita cand s-a dorit vanzarea unui bun unde figuram cu o patrime. Ca acel bun sa se vanda am fost obligat sa cedez patrimea bancii(12500E).
Cat de corect a procedat banca trimitand dosarul la un executor fara sa fiu anuntat? Nu trebuiau sa-mi solicite plata anticipata a creditului?
Ma asteptam sa se ajunga aici dar nu asa, neanuntat.Am incercat repunere pe rol a creditului odata ce am achitat 12500E. Banca nu a fost deacord.
In acest moment procedura de executare este in aplicare.
Am datorii neachitate la utilitati( administartie si caldura) si ma gandesc ca ar fi bine sa fie achitate in urma adjudecarii, prin distribuira pretului de adjudecare.
Ce trebuie sa fac, sa anunt creditorii?
Creditorii trebuie sa ma dea in judecata si sa obtina titlu executoriu pentru a putea participa la distribuirea pretului de adjudecare?
Cum e mai bine de facut?
Multumesc,
Clauzele contractuale sunt destul de clare de obicei: banca va declara scadent anticipat creditul in cazul in care nu achitati un numar de rate insa este nevoita sa va instiinteze. Cereri dovada instiiintarii. Duceti-va la executorul care a inceput executare si cereti sa vedeti dosarul de executare. Daca nu este aceasta dovada studiati contractul de credit in amanunt si formulati contestatie la executare.
Contractul de credit este titlu executor, nu este nevoie de nicio alta formalitate prealabila in afara de declararea scadentei anticipate.
Datorii se achita in masura in care se inscriu in executare cei care pretind ca au o datorie de recuperat...