avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu fara instiintare prealabila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu fara instiintare prealabila

Este valida o poprire pe salariu la angajator, fara ca debitorul sa fi fost instiintat (conform contractului de credit) in legatura cu aceasta ?

Contractul de credit presupune ca "Banca poate declansa procedura de exeuxutare silita impotriva Detinatorului de card principal, in termen de 5 zile de la data comunicarii catre acesta a unei instiintari scrise privind declansarea scadentei anticipate a creditului".
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
andreeab1, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:51, 19 Mai 2015
Si nu ati stiut ca nu ati platit ratele si creditul a fost declarat scadent anticipat ?
Poprirea e legala pana constata o instanta ca nu e, deci daca dvs credeti ca aveti motiv, faceti contestatie la executare.
Da. Nu am stiut, pentru ca in urma divortului, era responsabilitatea fostului sot.
Datoria nu o pot contesta, caci nu am dovada platii din partea acestuia. Nu mi se pare in schimb normal sa platesc cheltuielile cu executarea silita, in conditiile in care eu ma bazam pe aceasta prevedere din contract, ca in situatia in care fostul sot nu efectueaza platile, eu voi fi instiintata de catre banca.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
andreeab1, utilizator
:)

Revin cu update si nevoia unui sfat: Banca m-a chemat la negocieri si-a asumat vina si am achitat datoria, mai putin costurile executorului (ca urmare a negocierii cu aceasta).

Problema de care ma lovesc acum este legata de biroul de credite, referitor la care banca a transmis un prim refuz cand am solicitat sa ma scoata din BC.

Bazandu-ma pe faptul ca si in legatura cu acest aspect, banca si-a incalcat o obligatie contractuala si anume aceea de a ma instiinta in legatura cu introducerea in BC, ce ar trebui sa fac ? Sa dau banca in judecata, ori sa incerc sa mai port discutii amiabile cu aceasta, in speranta ca isi va asuma si de aceasta data raspunderea pentru greseala facuta ?

Am sanse de castig pe aceasta speta ?

Daca aveti sfaturi, sunt bine venite.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
andreeab1, utilizator
În Biroul de credit a fost înregistrat faptul că nu ați plătit creditul la timp.
Lipsa notificării nu are nicio legătură cu mențiunea din Birul de Credit. Nu cred că puteți avea câștig de cauză pe acest aspect.
Multumesc pentru raspuns.

Corect faptul ca in BC s-a inregistrat faptul ca nu s-a platit la timp.
Totusi, intarzierea la plata a survenit ca urmare a greselii bancii. Aceasta nu m-a notificat in legatura cu intarzierile de plata, asa cum isi asumase de altfel, in baza contractului pe care l-a semnat cu mine.

Repet speta: datoria aceasta a fost una pe care eu am incredintat-o unui debitor al meu. Am incredintat-o verbal, bazandu-ma pe faptul ca in situatia in care acesta nu plateste, banca ma va notifica, asa cum si-a asumat.

Asadar, daca banca isi indeplinea obligatia contractuala, nu s-ar fi ajuns la situatia in care sa existe intarzieri de plata.

Buna credinta din partea mea a existat, ca dovada si faptul ca imediat dupa ce am aflat si discutat cu banca in legatura cu aceasta creanta, am stins-o inainte de termenul negociat cu aceasta.

Date fiind cele de mai sus, cred ca tine numai de buna vointa bancii de a solicita stergerea inregistrarii de intarziere la plata, corect ?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
andreeab1, utilizator

Alte discuții în legătură

Raportarea in bc oanamal oanamal Buna ziua! Intrabarea mea este: in cazul unui contract de credit intarziat, ajuns in evidenta unui executor pentru care se achita lunar in baza unui ... (vezi toată discuția)
Executare silita sebi8933 sebi8933 Buna ziua, Am un credit ipotecar si unul de nevoi personale incheiate in 2008 la aceeeasi banca .Din anul 2011 venitul net mi-a fost diminuat de catre ... (vezi toată discuția)
Eos ksi - biroul de credit --restrictionat sa nu mai pot lua credit? florinroh florinroh As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.... Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in ... (vezi toată discuția)