avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit nevoi personale garantat cu ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

Credit nevoi personale garantat cu ipoteca

Parintii mei sunt garanti ipotecari la un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca incheiat acum 3 ani. Pana in ianuarie 2009 toate ratele au fost achitate la timp de titularul contractului. Din ianuarie 2009 titularul a intrat in somaj si parintii meu l-au ajutat cu plata ratelor insa din cand in cand s-au mai inregistrat intarzieri la plata ratelor (niciodata mai mari de 60 de zile consecutive). Aceasta situatie a fost semnalata sucursalei unde s-a incheiat contractul de credit insa, la sfatul directoarei sucursalei, titularul nu a depus o cerere de reesalonare spunandu-i-se ca "nu e nicio tragedie daca mai intarzie cu plata uneori".
Intr-un final, in luna decembrie 2009 titularul a mers la sucursala bancii sa depuna un dosar pt reesalonare continand dovezi ca e in somaj si nu are alt venit insa aceeasi directoare i-a spus ca nu e nevoie sa completeze vreo cerere in acest sens, sa stea linistit ca se va ocupa dumneaei de dosar, il trimite in analiza si in ianuarie 2010 urma sa se primeasca un raspuns.
Surpriza a fost ca la inceputul lunii ianuarie 2010 titularul a primit o notificare de la banca in care i se spunea ca are o restanta de vreo 1500 de euro si daca plata nu se efectueaza in 5 zile creditul va fi declarat scadent anticipat si se incepe executarea silita. Si acum intrebarile mele: se poate analiza un dosar pt reesalonare fara o cerere in scris din partea titularului, cu numar de inregistrare? se poate declara creditul scadent anticipat daca nu au trecut 90 de zile consecutive de neplata? cum pot verifica daca dosarul a fost trimis in analiza pt reesalonare?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 16:19, 19 Ianuarie 2010
opinia mea este ca la intrebarile respective raspunsul o sa-l gasiti chiar in contractul de credit. In ce priveste verificarea trimiterii dosarului spre reesalonare, aceasta se face in urma unei cereri scrise inregistrate la banca
CRed ca toate aceste verificari sunt fara rost. Cu siguranta o sa gasiti in contract o clauza referitoare la un drept al bancii de a rescadenta, reesalona creditul si nu o obligatie a bancii.
DAca s-a analizat sau nu cred ca nu conteaza putem interpreta transmiterea notificarii ca fiind efectul respingerii solicitarii d-voastra.
Din cate am vazut eu pana acum banca poate sa declare creditul scadent oricand din ziua urmatoare scadentei unei rate. Probabil ca in contract se gasesc aceste termene mai exact definite ( termenul in care va notifica, daca se declara scadent creditul, s.a.m.d)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea contractului de credit lacramioara542 lacramioara542 se mai poate face ceva in cazul rezilierii unui cotract de credit?nu am servici si nu am mai putut sa platesc ratele.este in credit de nevoi personale fara ... (vezi toată discuția)
Reesalonare sau rescadentare ancuta2003 ancuta2003 Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Despre rate cimbru cimbru in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)