Dupa intrarea in vigoare al noului cod penal as dori sa stiu daca persoanele condamnate definitiv ptr omor deosebit de grav beneficiaza in vreun fel de noul cod.Va multumesc.
Nu cred că noul cod penal poate prezenta vreun avantaj pentru un condamnat care execută o pedeapsă pentru infracţiunea de omor deosebit de grav.
În noul cod penal incriminarea infracţiunii de omor deosebit de grav nu mai există sub această denumire, fiind incriminat doar omorul calificat , în cuprinsul căruia sunt incluse o serie de împrejurări şi modalităţi de comitere a omorului din actuala reglementare.
Sunt reglementate distinct şi autonom infracţiunile de omor comise asupra soţului sau a unei rude apropiate , omorul comis asupra unui membru de familie , asupra unui poliţist, jandarm , militar.
Cât priveşte cuantumul pedepsei pentru omorul comis în formă calificată, acesta este similar celui din actuala reglementare, respectiv, detenţiunea pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Pedepse
IULIA47
Buna, cine ma ajuta sa-mi raspunda, care este pedeapsa pt omor deosebit de grav in noul cod penal? Va multumesc iulia47 (vezi toată discuția)