avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma platitoare sau neplatitoare TVA pentru import ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma platitoare sau neplatitoare TVA pentru import Anglia

Buna ziua.
Dorec sa colaborez cu o firma din Anglia, producator de produse cosmetice naturale. Deoarece nu stiu exact daca trebuie sa platesc sau nu TVA-ul pentru produsele achizitionate din Anglia, va rog sa imi spuneti daca este recomandat sa imi fac SRL platitoare sau neplatitoare de TVA.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 14:24, 20 Martie 2009
Firma din Anglia este platitoare de tva?
ina09 a scris:

Buna ziua.
Dorec sa colaborez cu o firma din Anglia, producator de produse cosmetice naturale. Deoarece nu stiu exact daca trebuie sa platesc sau nu TVA-ul pentru produsele achizitionate din Anglia, va rog sa imi spuneti daca este recomandat sa imi fac SRL platitoare sau neplatitoare de TVA.
Multumesc

Recomand inregidtrarea din punct de vedre TVA, astfel va puteti deduce TVA-ul
da, firma din Anglia este platitoare de TVA.
Daca este asa va inregistrati in scopuri de tva,optional, indiferent de forma de organizare pe care o veti adopta: pfa sau srl.Dar sa verificati totusi firma respectiva pe site-ul europatax
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Multumesc frumos pentru raspuns.

As mai avea o intrebare. Este necesar sa notific Ministerul Sanatatii despre punerea pe piata a produselor ?. Din ordinul 291/2007 inteleg ca trebuie notificate doar produsele fabricate in Romania sau importate din tara non-UE.
Eu import produse cosmetice din Anglia.
Trebuie sa notific vreo institutie de pozitia mea ca importator in Romania?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Comercializare pe piata din ro a unui ulei 100% natural raduh raduh Buna ziua, Doresc sa comercializez pe piata din Romania urmatorul produs: - Ulei 100% natural comestibil dar cu multiple moduri de utilizare ca si produs ... (vezi toată discuția)
Comercializare produse cosmetice produse in anglia madalina.o madalina.o Buna ziua. Doresc sa comercializez produse cosmetice produse in Anglia. As dori sa stiu care este procedura de comercializare in Romania, daca este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma fabricarea sapunurilor 100%naturale handmade Valeriano Valeriano Buna seara. Ar putea cineva sa-mi spuna de ce studii (eventual cursuri ) as avea nevoie pentru a deschide o firma de producere si comercializare a sapunurilor ... (vezi toată discuția)