avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrare in Romania copil cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrare in Romania copil cu dubla cetatenie

fetita mea de 7 luni are dubla cetatenie romano italiana (noi fiind romani si sotul avand si cetatenia italiana). putem circula cu fetita in Romania si retur, doar cu cartea de identitate italiana, in Italia fiind recunoscuta ca document de calatorie pt. minori? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 15:48, 19 Iulie 2013
Orice cetatean roman chiar si cu dubla cetatenie, atunci cand doreste sa patrunda pe teritoriul romanesc prezinta un act de identitate romanesc valabil pentru a face dovada cetateniei romane.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
ContSters82289, utilizator
E prima ei intrare in Romania si va intra ca cetatean italian, pe cartea de identitate asa este mentionat "cetatenie italiana"
Din punct de vedere legal numai dupa ce i se va transcrie certificatul de nastere in Romania si i se va elibera certificat cu CNP va fi considerata cetatean roman. Pana atunci, asa cum ati mentionat, are doar cetatenie italiana si va prezenta documentul de identitate valabil emis de autoritatile straine.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor dubla cetatenie katerine katerine Buna ziua, sunt mama unei fetite de 2 ani, care are dubla cetatenie romano-italiana, fiind nascuta in Italia si avand tatal italian. De curand am obtinut si eu ... (vezi toată discuția)
Reintrarea unui cetatean roman in tara din ue ionxx ionxx salut tuturor!!! copilul meu .nascut in italia .si inregistrat in romania cu certificat de nastere romanesc poate sa intre ptr prima data in romania pe baza ... (vezi toată discuția)