avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati intretinere

am si eu o intrebare poate cineva sa imi spuna ce penalitati imi trebuiesc puse la suma de 132,85 aferenta lunii octombrie 2012 .
Cel mai recent răspuns: ionelagache , utilizator 16:36, 20 Iulie 2013
Precizati concret natura sumei de baza
Este vorba despre restanta intretinere imobil de locuit in comun?
L nr 23-/2007 Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

~ Conținut șters la cerere ~
este vorba despre restanta intretinere imobil de locuit in comun. cat ar fi penalitatile pana in ziua de astazi maximul legal? mie mi-au calculat 87.1 penalitati la suma de 132,85 aferenta lunii octombrie 2012 si mi se pare foarte mult multumesc
In cazul asociatiilor de proprietari cuantumul maxim al penalitatilor la sumele neachitate in termenul stabilit este prevazut la 0,2% pentru fiecare zi de intarziere
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati concret care este termenul stabilit la nivelul asociatiei dvs de proprietari pentru plata obligatii de intretinere,deoarece termenul de plata difera de la asociatie la asociatie,putand fi de maximum 20 de zile,conform disp L nr 230/2007 art 49 al 2
Din 01pana in 20 ale lunii multumesc

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la asociatiile de locatari marieta99 marieta99 in cazul in care avem restante la intretinere (ca asociatie)provenite din neplata facturilor la furnizori plus penalitati,care dintre locatari sunt obligati sa ... (vezi toată discuția)