Anterior iernii 2011 cand ati inteles sa renuntati la repartitoarele de cost si sa optati pentru incalzire cu radiator electric ati anuntat oficial operatorul mentionat pentru a incheia formalitatile legale ?
Daca detineti contract cu operatorul mentionat,acesta cu scopul legitim recuperare debit,are dreptul sa va actioneze in instanta
Daca nu detineti formalitati legale prin care sa dovediti acordul operatorului ca incepand cu iarna 2011 sa nu mai beneficiati de repartitoarele de cost,pentru preintampinarea situatiilor neplacute,analizati oportunitatea achitarii sumei impuse in tabel
Sunt cateva aspecte de lamurit aici. Asa cum si intrebati, poate avem mai multa experienta...
Deci dvs. ati decis la un moment dat sa renuntati la serviciile firmei. Nu stiu ce servicii va mai facea firma, dar de obicei aceste servicii se rezumau la lecturarea indescilor si intocmirea situatiilor individuale pentru fiecare proprietar si o situatie centralizatoare pentru as. prop. care pur si simplu, copia din acel tabel centralizator repartizarea costurilor cu incalzirea pentru fiecare apartament si o trecea in lista de plata, indiferent de situatia sa: debransat de la sistem, dar cu costuri doar pentru suprafetele comune, sau bransati la sistem, adica va faceau toate repartizarile cu incalzirea. Bun, in cazul dvs. cred totusi ca s-ar fi impus o comunicare care as. prop. ca dvs. nu mai consumati energie termica de la sistem, deci indecii finali-indecsii initiali = 0 (zero). Sa zicem ca asociatia a fost informata de acest aspect, care trebuia comunicat firmei E, astfel incat datoria lor ar fi fost sa nu va mai calculeze costuri pentru lecturare, ci numai pentru intocmirea situatiilor cu repartizarile.
Dvs. stiti mai bine in ce postura va aflati. trebuie sa ”jonglati” cu informatiile pe care vi le-am oferit, in speranta ca v-ar fi de ajutor. Inca un lucru, poate sunteti mai multi proprietari in situatia descrisa si atunci incercarea in 2-3 sau 5 este mai usoara. Trebuie mers pe lantul as. prop.- firma E sui tre sa ajungeti la un rezultat...
Succes!
La elsaco s-a trimis lunar un e-mail cu citirea repartitoarelor pe 0 si au fost anuntati ca noi avem calorifere electrice pe ulei /radiatoare ca nu puteam trimite pe 0 fara a justifica .Va multumesc pentru sfaturi.Toata scara e debransata din vara anului trecut de la agentul termic.Am sa citesc contractul desi ei nu mi-au oferit mentenanta ,service nimic.
Eu la asociatie am patit cam la fel, dar cu firma T... Ma anunta ca am niste facturi neplatite (pe intreaga asociatie), in valoare de xx lei. Nu stiam sa am vreo restanta la ei, asa ca, avand in vedere buna noastra colaborare cu dansii, stabilesc o data si o ora sa ne vedem la sediul lor, cu toate evidentele, noi cu ale noastre, dansii cu ale lor... Bun. Ce s-a intamplat, baietii acestia intr-o perioada de vreo doi - trei ani si-au schimbat sediul de 3 ori, deasemeni persoana care intocmea aceste situatii a fost schimbata, asa ca, dupa indelungi cautari prin cartastife si calculatoare, am gasit suma pentru care nici nu fusese emisa factura. Am achitat si am plecat acasa... Luna trecuta, iar primesc un telefon si-mi comunica doamna de-acolo, ca au mai gasit o factura neachitata. Zic ce factura, pentru ce perioada? Pai eu nu stiu, sefa stie, am sa va comunic... N-am mai primit nici-un raspuns.
De aceea zic, poate ca si la dvs. sa fie ceva asemanator. Si-apoi nici suma nu este prea mare. Sa va demonstreze debitul si vedeti cum decideti...