avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Punct de vedere pentru declararea STARII DE ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Punct de vedere pentru declararea STARII DE INSOLVABILITATE

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Am primit de la DGFP o invitatie de a-mi exprima un punct de vedere referitor la art 176 din OG 92/2003, respectiv declararea starii de insolvabilitate.
Cineva mi-a spus ca ar fi bine sa imi spun pct. de vedere pt. ca se pare ca DGFP vrea sa imi atraga raspunderea solidara intr-o etapa ulterioara.
Am incercat sa scriu un pct de vedere de genul "Cu privire la activul patrimonial..., va aduc la cunostinta ...Odata cu disparitia acestor bunuri, lipsita fiind si de infrastructura necesara activitatii, nu am mai putut sa imi indeplinesc activitatea de administrare a societatii, si chiar daca am incercat din rasputeri sa mentin lucrurile la suprafata, ele au scapat de sub control.
Chiar daca in prima parte a anului .... nu s-au inregistrat venituri, SC ...SRL era o firma potenta, aceasta parte a anului ... fiind una de pregatire pentru perioada ce urma imediat dupa ...
Nu s-a inregistrat activitate in prima parte a anului ... intrucat nu au fost preluate actele contabile de la fostul administrator. In asteptarea acestora, firma isi pregatise infrastructura necesara desfasurarii activitatii viitoare si stabilise conditii pentru colaborari viitoare. Cand firma a ramas fara infrastructura necesara desfasurarii activitatii, nu s-a mai putut adresa acestora pentru intelegerile initiale".
Mi se pare insa ca acest pct de vedere este mai degraba adecvat pentru raspunderea solidara.
Va rog sa imi spuneti daca, in situatia in care se trece la urmatorul pas si mi se atrage raspunderea personala, ce ma sfatuiti sa fac? Chiar sunt nevinovata, insa am intrat intr-un context aiurea din care nu stiu cum sa ies.
Este bine sa trimit acum acest punct de vedere sau ma sfatuiti sa il fac in alt gen.
Firma este in procedura de insolventa iar eu sunt in litigiu, in nume personal, deoarece DGFP a emis o Decizie de instituire masuri asiguratorii si procese verbale de sechestru asigurator.
Ma puteti ajuta cu o opinie? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Stare de insolvabilitate bgigi bgigi Am o datorie de 21.109 obligatii fiscale pt un srl .Astazi am primit de la Finante un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate.(deoarece firma nu ... (vezi toată discuția)
Anaf mihaikkkkk mihaikkkkk in anul 2007 am infiintat o firma,care nu a functonat niciodata deci nici angajati nu a avut.,Am continuat sa lucrez la negru deoarece nici un client nu a ... (vezi toată discuția)
Srl incadrat la micro cu un singur angajat. Heart Heart SRL incadrat la micro cu un singur angajat. Intrebarea 1 : daca angajatul intra in paternitate trebuie sa angajeze o alta persoana cu norma intreaga sau se ... (vezi toată discuția)