avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... anaf
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

anaf

in anul 2007 am infiintat o firma,care nu a functonat niciodata deci nici angajati nu a avut.,Am continuat sa lucrez la negru deoarece nici un client nu a fost interesat de plata tva-=ului.Prin 2008-2009i nu mai retin s-a infiintat taxa forfetara.adica si firmele care nu realizeaza venit trebuiau sa plateasca 500eur la stat pe an.AM platit in ideea de a fi in legalitate si in speranta ca poate intra o lucrare mare pe acte (de aceea nu am inchis firma)dar acest lucru nu s-a concretizat . Acestea fiind spuse mentionez ca ultimile 3 trimestre,inainte de a se anula acea taxa aberanta ,nu am mai putut sa achit suma de 1650lei.primesc acasa tot felul de hartii si somatii de plata.Ultima data a venit un nene de la finante si a amenintat-o pe sotia mea(Ieu nu eram acasa)cu sechestru si chiar scoatera casei la licitatie pentru recuperarea datoriei.Arat faptul ca firma nu are n ici o proprietate iar casa si terenul si masinile sant pe persoana fizica proprietatea mea si a sotiei mele.Mi se pare normal ca cei in cauza sa execute firma dar firma nu are nimic ,cum am mai spus . ce ma sfatuiti???!! multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:36, 3 Februarie 2013
Pentru 1650 de lei, incercati sa obtineti acordul celor de la finante cu privire la plata esalonata (daca nu aveti disponibilitati banesti) si achitati-va datoria. N-are sens sa va agravati situatia pornind de la o astfel de suma si cu atat mai mult de la faptul ca nici nu o contestati. Nu puteati achita sumele impuse - ok- dar nici nu va obliga cineva sa pastrati firma in stare de functiune. Corect ? ...
Luati in considerare aspectul ca pentru obligatiile neachitate ale societatii, declarata de organul fiscal insolvabila, se poate atrage raspunderea in solidar a organelor de conducere, art. 27 alin. 2 Cod procedura fiscala. Adica, asociatii si administratorii pot raspunde cu patrimoniul propriu pentru datoriile societatii.
Iar pentru admiterea unei esalonari de plata trebuie sa indepliniti conditiile din OG 29/2011.
este vorba totusi de un srl.La ce se refera limita de raspundere??? multumesc
Limita de raspundere se refera la faptul ca asociatii raspuns in limita capitalului social al societatii, dar nu pentru obligatii legale neindeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate fara acte contabile.ce-i de facut? ela david ela david Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu ... (vezi toată discuția)
Tva puiux puiux Buna ziua,ma puteti ajuta si pe mine cu o intrebare.,pot esalona TVA de plata la o firma care nu mai are activitate,de fapt este vorba de TVA-ul din ultima ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate puscasnicu puscasnicu Buna ziua,am o societate in insolvabilitate la care sunt asociat unic,mai am dreptul sa infiintez una? (vezi toată discuția)