avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reintregirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reintregirea mostenirii

Bunicii mei au avut un teren intravilan de 1920m2.in anul cind Ceausescu a dispus sistematizarea comunelor , au dat unui cetatean 350m2 ,printr-o intelegere verbala .Nu exista nici chitanta de mana , nici un alt act care sa demonstreze ca a avut loc vanzarea.Primaria i-a facut acte pe baza impozitului platit de acesta.Eu am actul de proprietate al intregului loc de casa -1920m2.Vreau repunerea terenului instrainat -350m2 in situatia anterioara anului in care Ceausescu hotarise micsorarea satelor si comunelor.Ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 19:09, 20 Iulie 2013
Care este anul din care impozitul a inceput sa fie platit de catre cumparator sau cand a avut loc preluarea terenului de catre acesta? Daca a obtinut titlul de proprietate in baza uzucapiunii de 30 de ani, atunci este, pe buna dreptate, terenul dansului.
Daca dumneavoastra stiti ca s-a platit impozit pe teren si pe cladiri inainte de 1990 atunci ei au drepturi. Si totusi spuneti-mi de cand se plateste impozit pe cladiri si terenuri ?
Cetateanul a devenit proprietar cu acte in regula dupa 1990 , deci nu sunt 30 de ani. (De cat timp exista legea impozitului ca sa devii proprietar ? )
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Cristian2507, utilizator
Nu este o lege a impozitului, ci uzucapiunea ca mijloc de dobandire a proprietatii. Uzucapiunea presupune dobandirea proprietatii sau a altui drept real prin posedarea neviciata, utila: continua, neintrerupta, netulburata, publica si sub nume de proprietar a bunului in timpul stabilit de lege. Pana la intrarea in vigoare a NCC se aplica uzucapiunea de 30 de ani, astazi are alta reglementare. Este o institutie juridica de pe vremea romanilor...
Referitor la perioada...este important sa fi trecut 30 de ani din momentul in care a inceput posesia neviciata si utila pana in momentul dobandirii dreptului de proprietate. Asadar, daca a preluat imobilul in anii 60, atunci in anii 90 putea deveni proprietar cu acte in regula in baza uzucapiunii.
Care este reglementarea de astazi ?
Nu a preluat un imobil ci un teren.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Cristian2507, utilizator

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea danicus danicus Cand opereaza uzucapiunea DE 30 DE ANI si cand opereaza uzucapiunea de 10-20 de ani? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)