avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reintregirea mostenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reintregirea mostenirii

Bunicii mei au avut un teren intravilan de 1920m2.in anul cind Ceausescu a dispus sistematizarea comunelor , au dat unui cetatean 350m2 ,printr-o intelegere verbala .Nu exista nici chitanta de mana , nici un alt act care sa demonstreze ca a avut loc vanzarea.Primaria i-a facut acte pe baza impozitului platit de acesta.Eu am actul de proprietate al intregului loc de casa -1920m2.Vreau repunerea terenului instrainat -350m2 in situatia anterioara anului in care Ceausescu hotarise micsorarea satelor si comunelor.Ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 19:09, 20 Iulie 2013
Domnule, un teren este un imobil...nu conteaza reglementarea de astazi pentru ca nu se aplica retroactiv.
Si daca au trecut doar 25 ani si nu 30 ?
Verificati exact modul in care a ajuns proprietar...aici doar banuim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea danicus danicus Cand opereaza uzucapiunea DE 30 DE ANI si cand opereaza uzucapiunea de 10-20 de ani? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)