avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare ?

Am cumparat o casa cu teren de 400 mp pe baza unei carti funciare de evidenta. Inscrierea proprietatii s-a facut in C. F. de evidenta pe baza unei sentinte judecatoresti , CF originala fiind pierduta. Am construit pe acest teren iar acum , cind am vrut sa inscriu noua constructie in Cartea Funciara , mi se comunica faptul ca s-a gasit vechea CF , in care 60 mp erau trecuti in proprietatea Statului Roman printr-un decret de expropriere , iar alti 80 mp , tot in proprietatea statului , prin legea 58/1974. Drept urmare , mi se refuza inscrierea casei (legal construita) in CF si mi se diminueaza proprietatea cu 140 mp. Ce mai pot eu sa fac acum , cind termenul pentru retrocedare conform Legii 18/1991 este demult depasit ?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:53, 13 Martie 2009
vad ca sunt admisibile in continuare actiunile de revendicare bazate pe dr. comun...chiar daca exista legi speciale.
Multumesc mult pentru raspuns. V-as ruga sa detaliati putin. La ce legi faceti referire?
Mai am o nedumerire: eu , in calitate de cumparator de buna credinta , chiar nu am niciun drept asupra unei parti din proprietatea pe care am dobindit-o cu acte in regula ? Am cumparat o proprietate si am mai investit bani in ea , iar acum mi se spune ca , de fapt , nu e a mea. Eu nu aveam cum sa stiu , nici cind am cumparat-o , nici cind am construit.
Va multumesc
ce v-am scris mai sus este o chestiunie de principiu, dupa cum vad ca se intampla in instante vis a vis de revendicari.
in speta dvs. cred ca ar fi mai multe portite de reusita (dar nu stiu bine actele pe care v-ati baza actiunea).
ar fi bine sa apelati la un avocat din orasul dvs.

av. m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar cu statul pe terenul cumparat de mine irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)
Casa nou construita pe teren expropriat irina16 irina16 In anul 2003 am cumparat o casa cu teren de 400 mp, de la unicul proprietar al imobilului , care detinea in acest sens un extras de carte funciara de evidenta ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate tudorioan tudorioan nulitate relativa a unui contract de vanzare-cumparare... se vinde un teren in suprafata de 126 mp loc de casa (inexistenta constructie) in anul 1939, ... (vezi toată discuția)