Sunt intr-o dilema si nu stiu cum sa procedez, care este procedura legala privind " furtul de identitate", asa am clasificat eu cele inamplate. Am sa va expun in cateva cuvinte problema mea: In urma cu cateva luni, am cunoscut pe un forum o utilizatoare care sa dat drept o femeie in jur de 45 ani, avand trei copii, care in diversele discutii cu aceasta vorbea de suicid, am continuat discutile cu acesta in speranta ca o voi ajuta, discutia dupa forum am mutat-o pe facebook si mesenger. Mereu posta poze cu familia ei, din care am realizat ca nu corespunde poza initiala cu ce posta, am sesizat-o, in fine a invocat o minciuna, atunci i-am spus ca vreau sa o cunosc cand voi veni in tara. Imediat si-a sters conturile, asta mi-a parut suspect si asa am descoperit ca in realitate este o fata de 19 ani din Constanta, care a furat pozele adevaratei persoane care are intr-adevar 3 copii. I-am aflat adevarata identitate, chiar banui ca nu singura isi batea joc de noi, comunicand foarte mult pe un forum de mamici, unde si aceste mamici au demascat-o. Ce cale legala exista pentru aceasta problema? In baza carei legi pot face denuntul la politie? Daca exista vreo solutie pt aceasta fata care intr-adevar are nevoie de un psihiatru.
Ar putea fi inselaciune daca a obtinut foloase sau a produs o paguba.
Nu se incadreaza in ce pedepseste codul penal referitor la falsul privind identitatea.
Nu e vb nici de infractiune informatica.
Multumesc mult pt raspuns. Deci daca ma duc la politie sa arat adevarata ei identitate nu se va intampla nimic? Nu a produs pagube si nici nu a tras foloase din asta, decat si-a batut joc de noi. Ma gandeam ca reclamata undeva ar putea merge la un psihiatru, problemele abordate de ea erau ciudate, iar gandul de suicid imi da de gandit mult. Deci nu ma pot adresa nicaieri pt asta?
Ma gandesc ca la politie ma duc degeaba, iar alta cale ar fi sa trimit la un ziar toata povestea sa invete si alti din prostia mea.
Nu numiti nebunia unora, prostia dvs. Pacat ca se intampla astfel de lucruri si devenim reticenti cand cineva ne solicita ajutorul.
Puteti depune plangere, insa nu va duce la vreun rezultat.
Problema aparuta este ca dupa ce am descoperit impostoarea si complicele acesteia, am vorbit cu ea la telefon, am cerut adresa de fb si parola pt a sterge mesajele scrise de mine cu aceasta, mesaje in care am fost vulnerabila vorbind despre familia mea. Fara nicio problema mi-a dat parola, am sters mesajele, iar acum tatal complicelor impostoarei m-a sunat sa ma jigneasca, chiar sa ma ameninte, desi comunicarea initiala cu mama complicelor a fost foarte calma. De aici deduc ca parintii cunosc implicarea fetelor sale si prefera sa ameninte pt a renunta la reclamatie, la a scrie unui ziar, cum se distreaza aceste fete.
Cunosc foarte bine cum lucreaza politia, iti inregistteaza cererea/ reclamatia si la o luna de zile, sau chiar un an, iti trimit raspuns ca " din lipsa de personal nu am putut solutiona". Am redat cele de mai sus in speranta ca exista o solutie si pt a stopa amenintarile, pt ca fetele sa consulte un psihiatru pt ca deja au mers prea departe.