avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea, viol, santaj cu publicarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea, viol, santaj cu publicarea pozelor din intimitate


Buna seara! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, dar am nevoie de un raspuns la problema mea. De 3 saptamani m-am despartit de tipul cu care am avut o relatie timp de 6 luni. El mi-a facut poze fara sa stiu, in timp ce ii faceam sex oral. Acum ma tine in teroare de 3 saptamani, ma ameninta ca vine sa ma bata ( el fiind din alt oras ) m-a amenintat ca pune pe cineva sa ma violeze si a zis ca vine si va pune afise cu pozele din intimitate in orasul meu. Cum as putea proceda, avand in vedere ca am sters toate mesajele cu amenintarile si de pe facebook si de pe telefon. Mi-am schimbat si numarul, ca sa nu mai dea de mine, dar mi-e frica sa nu vina peste mine acasa, avand in vedere ca am si copil mic. Acest om a mai fost inchis pt crima acum 15 ani. Se poate face ceva? Multumesc frumos, astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: mmomo , utilizator 17:28, 4 Decembrie 2013
De ce le-oti fi sters ? Cu ce veti proba ca v-a amenintat ? Ar fi trebuit sa mergeti cu ele glont la politie. Nici acum nu e tarziu sa mergeti, dar nu stiu cum veti proba.
Am sters pentru ca asta a fost instinctul atunci, sa sterg cat mai repede mesajele alea. Nu m-am gandit ca il pot denunta, dar acum mi-a trecut prin cap ca poate asa se potoleste.
Da, nu trebuia sa stergeti acele mesaje.

Insa, exista posibilitatea de a formula o plangere penala pentru infractiunea de santaj daca organele de ancheta penala vor considera ca exista ceva indicii cu privire la savarsirea unei infractiuni.
Este indicat ca plangerea sa fie depusa cat mai repede deoarece daca individul va posta fotografiile se va sustine cumva plangerea dvs. intr-un timp relativ apropiat.
Daca nu va posta fotografiile, asa cum a sustinut, tot se pot gasi variante concrete dar trebuie analizata situatia in amanunt.

Pentru a fi luata in seama plangerea dvs., avand in vedere ca ati sters mesajele, va trebui sa cautati sa apelati la cel mai abil avocat din orasul dvs. pentru a se reusi sa faca functionala si dovedita plangerea penala, ceea ce dupa parerea mea este posibil.

Sanse exista insa este foarte complicat si trebuie sa aveti avocat pentru a face toate demersurile necesare in vederea luarii in serios a plangerii penale deoarece fara avocat nu cred ca o sa fiti luata in seama.
Este posibil sa mai aveti ceva probe dar sa nu stiti si avocatul dvs. va putea discuta cu dvs. o ora sau doua pentru a cauta orice il va putea ajuta in demersurile sale.

Este posibil sa aiba destul de mult de lucru avand in vedere faptul ca ati sers mesajele insa tot mai aveti sanse daca se actioneaza in mod inteligent si politia va intelege demersurile pe care la va face avocatul dvs.
Incercati sa luati legatura cu compania de telefonie sa va spuna in ce conditii puteti primi de la ei informatiile ce va intereseaza si le-ati sters. Probabil trebuie sa incercati sa vorbiti mai sus decat nivelul call-center, aia sunt robotei si daca iesi din ce sunt invatati nu mai stiu ce sa spuna si zic "Nu se poate"..
1) mesajele de pe Facebook, nu pot fi șterse și au două fețe: una vizibilă și cealaltă interesantă.FBI-ul și CIA (precum și servicii românești gen cele de mai înainte), au nevoie de ele și sunt direct sub controlul lor, constituie o mină de ”aur”.Este doar o simplă iluzie pt. omul de rând că le-a șters.Mai mult, avem doar/ni se inoculează falsa impresie că noi, utilizatorii, deținem controlul a tot ceea ce e-n cutia zis a noastră de poștă electronică, vezi, Doamne, o avem parolată șii . . . Puteți (cu un soft special, soft care nu este cunoscut de marea majoritate a celor ce lucrăm pe astfel de ”minuni” ale mileniului trei) readuce-n cutia dvs. de poștă electronică multe din mesajele (ca să nu zic aproape toate) scrise și primite cu amenințări de la acel cetățean.Pentru că tot vorbim de comunicarea electronică, doar o mică parte din utilizatori cunosc și faptul că datorită restricțiilor specifice există o zonă necunoscută și puțin accesibilă nouă, utilizatorilor de rând : zona ”neagră”.Serviciile în discuție, au un soft special de a scoate până și apă din ”piatră seacă”.Cu un soft costisitor și foarte greu accesibil utilizatorului de rând, se pot extrage din HDD-ul P.C-ului dvs. informațiile șterse intenționat sau din greșeală;
2) cu ceea ce am arătat la pct. meu nr.1 și potrivit informațiilor date de dl av. ”lacoschi” de mai sus, ar fi posibilă soluționarea pe cale juridică a problemei dvs.Altfel, vă aruncați voluntar cu titlu gratuit în hău.Va trebui o colaborare strânsă a unui subserviciu special (parte din Poliție nu cunoaște și nu-i în atribuțiile ei a se ocupa cu așa ceva) din cadrul Poliției Române dar e destul de greu de abordat acel serviciu și costisitor și neinteresant pt. Poliție;
3) numai așa veți putea ”proba” potrivit chiar întrebării pe bună dreptate a moderatoarei ”gi-jane2” de mai sus;
4) cazul dvs. nu va impresiona un judecător, cu prioritate un procuror care trebuie să dispună cercetare/urmărirea penală și rechizitoriul cu dosarul penal în curtea instanței penale de judecată.Polițistul care va lucra cauza, vă va da un (propunere) NUP în Procesul-Verbal către procuror cu foarte mare ușurință.
Totuși, eu vă doresc sorți de izbândă!

Alte discuții în legătură

Eveniment facebook osyk osyk Buna ziua.Imi cer scuze de deranj. Am aparat la un eveniment pe facebook, cu poza mea, cu mesajele de pe un telefon pe care l-am utilizat(nu este al meu,ci ... (vezi toată discuția)
Recuperare mesaje dosar penal Cosmincom Cosmincom Buna ziua.Mesajele din convorbirile de pe facebook respectiv sms-urilecu acea persoana le-am sters de cateva zile insa mi-ar fi de ajutor intr-un proces penal. ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)