avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pensie Italia - conditii, vechime, varsta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pensie Italia - conditii, vechime, varsta

Am o vechime de 23 de ani de munca in Romania si de 7ani lucrati in ITALIA . Care este modalitatea de a incasa un cumul la anii de vechime pentru a intra in posesia unei pensii in Italia, actualmente fiind stabilita in Italia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 2 Octombrie 2013
In cazul obtinerii cetateniei italiene, vechimea in munca in Romania nu se transfera in Italia.

Despre Calculul pensiilor comunitare conform Regulamentelor Europene vedeti si acest link:
[ link extern ]
Deci daca obtinem cetatenia altui stat pierdem ani de munca din Romania? Chiar daca ai dubla cetatenie sau?
Nu se pierd anii lucrati in Romania daca obtineti dubla cetatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca balbaianualexandru balbaianualexandru fiica mea a lucrat din anul 1990 pana in anul 2003 ca asistenta medicala,apoi a plecat sa lucreze in itlia unde s-a si stabilit intre timp; carnetul de munca ... (vezi toată discuția)
Pensia in romania Bursulica Bursulica Am lucrat part time in Italia 17ani si am platit contributele la INPS As dori sa stiu daca la calculul vechimii in campul muncii , se adauga si acesti ani Va ... (vezi toată discuția)
Munca in italia popem popem Buna dimineata Am lucrat in Italia la un camin de batrani timp de cinci ani, pontata patru ore /zi pot ... (vezi toată discuția)