avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa cer expertiza psihiatrica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa cer expertiza psihiatrica?

Desi titlul poate parea unora hilar,situatia e cam asa:tata a murit anul trecut,mama nu vrea sa faca succesiunea,frati nu am,bun,de acum niste ani ea a spus amicelor ca dc.moare sa ceara autopsia ca posibil s-o otravesc,eu fiind medic s-o fi gindit ca ma pricep. :( Acum relatiile sunt tensionate la maxim,ca sa nu intru in amanunte zic doar ca la inmormintarea tatalui meu a venit amantul ei,deci eu ma astept datorita amenintarilor ei sa imi faca vreun pocinog.Stiti cumva daca fiind cu mine in casa,eu locuind in acelasi imobil,poate face acte de ingrijire batran cu vreo amica sa ma trezesc la moartea ei ca trebuie sa impart casa?Ca in fiecare zi vorbeste cu d-na care venea pt.tatal meu,s-a exprimat la vecini ca tot ea o va ingriji si pe ea cind va fi,plus ca alta amica are imputernicire la banca pe 80 mil.vechi,adica maica-mea e titular si aceea imputernicit.Adica d-na acea sa poata intra cind vrea ea in apartament etc.?E mai bine sa fac succesiunea pe casa?Ca tocmai bine ea isi da cele 5 optimi cui vrea,asa,acuma nu stiu daca poate face ceva,eu sam scos decl.de acceptare expresa a mostenirii. Va rog un sfat avizat.
Dezbateti succesiunea dupa tatal dvs. Apoi vedeti cum va intelegeti cu mama. Pt ce sa cereti expertiza psihiatrica?! Vreti sa o puneti sub interdictie?! Asta numai instanta de tutela va decide .
Interventie moderator
V am raspuns aici pt ca am o rugamimte nu deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect. Postati in continuare in topicul initial si de asemenea va rog sa nu postati mesaje off topic , adica care nu au legatura cu topicul/problema expusa de alti useri. Multumesc.
Multumesc pt.raspuns,o sa incerc sa fac succesiunea la notar dc. vrea,dar nu cred si dc.ajung in instanta....de aceea intrebasem de examenul psihiatric,caci mama mea dupa succesiune sa nu faca vreun act cu d-na aceea pe cele 5 optimi ale ei,daca tot zice ca eu nu stiu ce vreau sa-i fac....daca nu e in toate mintile macar nu mai poate incheia acte diverse ca sa imi dauneze,deci cu ocazia succesiunii in instanta e bine sa cer aceasta expertiza?
Alma10 a scris:

...tata a murit anul trecut,mama nu vrea sa faca succesiunea...

Stimată doamnă,

În primul rând, urgent, faceți o declarație de acceptare a succesiunii, dacă deccesul tatălui s-a produs în mai puțin de un an. Conform Codului civil, acceptarea se poate face într-un an de la deces. Restul - mă refer la dezbatere - puteți face și ulterior, dar este absolut recomandabil să vă conservați drepturile.

Cu stimă.

Nu puteti cere cu succes expertiza psihiatrica.
Sunt multi care prefera o astfel de situatie.
E vorba de exercitarea unui drept.
Multumesc inca o data,da,am facut declaratia expresa de acceptare in iunie,acum in august se face un an de la deces,deci e bine.Inteleg ca instanta nu va accepta expertiza psihiatrica,de ce? Ca poate iesi alba sau neagra,dar de ce sa nu dispuna in definitiv examenul psihiatric? Unele persoane chiar pot avea probleme mentale,de ce sa-i nenoroceasca pe altii?

Alte discuții în legătură

Administrare bunuri bolnav psihic elenagabi elenagabi Buna ziua, Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu este bolnav de Alzheimer (diagnosticat recent) si locuieste, in momentul de ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico-legala radoveanu radoveanu as vrea sa stiu daca sint pensionat gradul 2 pshiatrie inainte de ajunge dosarul in instanta nu trebui sa fiu expertizat de medici legisti? (vezi toată discuția)
Propun ca moderatorii sa fie obligati sa raspunda la topicuri aidu aidu Propun sa fie adoptata o noua regula, ca moderatorii sa fie obligati sa raspunda la topicuri... cel putin la cele pe care le modereaza. De asemenea, sa fie ... (vezi toată discuția)