avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna CIM part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna CIM part-time

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o clarificare.
Am un CIM de 8 ore si un CIM part-time, doar program de week-end, sambata si duminica 7-15.30.In CIM part-time sunt prevazute 21 zile CO. Acum mi se explica faptul ca nu sunt 21 ci pe jumatate fiind la part-time.
In Codul Muncii stiu ca cei cu CIM partial beneficiaza de acelasi nr de zile CO ca si full -time, nu proportional cu timpul lucrat.

Multumesc,
Elena
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 22 Iulie 2013
Cine v-a spus ca la part-time durata CO este jumatate, v-a pacalit, sau nu conoaste Codul muncii.
Conform prevederilor art.106 alin.1 C.mun.,salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de odihna, aceasta avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.




Multumesc frumos! Si eu stiam la fel de la indrumatorul nostru de curs de inspector resurse umane si bineinteles, din Codul Muncii, dar am vrut confirmarea de la dvs.

Cu stima,
Elena
Aducand argumentatia dvs. angajatorului mi s-a replicat faptul ca in CIM semnat de ambele parti se specifica faptul ca imi revin 21 zile CO lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de norma).
Asta nu contravine prevederilor Codului Muncii la care ati facut referire?
Cum sa procedez?
Multumesc,
Elena
Faceti o sesizare la ITM si daca nu se rezolva nici asa atunci il puteti actiona in judecata pe angajator si veti vastiga cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna ziua! Am incheiat contract individual de munca part-time (10/sapt. a cate 2ore/zi). Angajatorul a trecut in c.i.m. ca-mi revin 5 zile lucratoare/an de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cim pe 2 ore ezio82 ezio82 Buna ziua, Care este perioada minima de concediu de odihna pentru un CIM pe 2 ore ? Sunt valabile cele 20 de zile conf. art 145 din Codul muncii? ... (vezi toată discuția)