avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna CIM pe 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna CIM pe 2 ore

Buna ziua,

Care este perioada minima de concediu de odihna pentru un CIM pe 2 ore ? Sunt valabile cele 20 de zile conf. art 145 din Codul muncii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ezio82 , utilizator 16:18, 13 Mai 2015
Concediul de odihna are acelasi numar de zile si pentru cei care lucreaza cu program de lucru normal (8 ore pe zi) si pentru cei cu part-time.
Art.145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Din coroborarea dispozitiilor art.106 cu dispozitiile art. 145 alin.1 C.mun.rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata anuala a concediului de odihna


In speta, va beneficia de minim 20 de zile lucratoare de CO.
Va multumesc pentru confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.concediu de odihna BarbuViorica BarbuViorica Cand muncesti part time 2 ore ai dreptul la concediu de odihna (vezi toată discuția)
Administrator asociație de proprietari cu part time de 4 ore ... Racu Ghita Racu Ghita Administrator asociație de proprietari cu part time de 4 ore cu C. I. M. are dreptul la concediu de odihna și câte zile?. (vezi toată discuția)
Co la cim cu timp partial Radu Aura Radu Aura Un salariat are CIM cu timp partial de 1 ora/saptamana. CO anual conf. CIM este de 22 zile lucratoare. Cate ore de CO trebuie sa apara in statele de ... (vezi toată discuția)