avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executarea silita conform NCPC - neclaritati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Executarea silita conform NCPC - neclaritati

Conform NCPC, am inteles ca nu mai este nevoie de legalizarea si investirea cu titlu executor a hotararii date de instanta de judecata.

Deci care este procedura de urmat dupa ce hotararea a ramas defintiva ?

1. Se comunica acasa sau trebuie sa mergi la instanta sa soliciti o copie a acesteia ?
2. Se mai face legalizarea ? Daca da ce taxe trebuiesc achitate ?
3. Dupa ce intri in posesia hotararii daca vrei sa o pui in executare silita mergi direct la executorul judecatoresc ? Sau e alta procedura ?
4. Cand se solicita de catre executor incuviintarea executarii silite la instanta se inscrie pe incheierea de sedinta si mentiunea pentru investire cu titlu executor ?
5. Ce taxe de executare silita mai sunt ?

Rog precizati si baza legala pentru fiecare raspuns va rog.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 06:59, 22 Iulie 2013
1.Hotararile se comunica partilor.
2.Cererile ptr eliberarea de copii de pe hot judectoresti cu mentiunea ca sunt definitive.- 5 lei
3.,4.Executarea silita se face de catre executorul judecatoesc, prilej cu care acesta va obtine incuviintarea executarii silite (20 lei) , in partea finala a incheierii de incuviintare a executarii silite se va trece formula executorie.
5.Oug80/2013
Multumesc pt raspuns. Deci :

1) E 5 lei taxa de timbru dar timbru judiciar nu e ? Ce valoare are ?
2) Hotararea trebuie semnata de judecator si grefier obligatoriu ca sa poti merge cu ea la executor sau poti merge cu ea si fara semnaturi ?
3) Cum a ramas cu taxele de executare silita la executor si onorariile ? Stiu ca in urma amenzii aplicate UNEJ de catre Consiliul Concurentei, se impusese ca acestea sa fie scoase din statutul executorilor judecatoresti. Ce s-a mai intamplat dupa ? S-a modificat Legea executorilor judecatoresti ? Am si eu nevoie de varianta actualizata va rog.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Taxa investire cu formula executorie... gigelas gigelas Buna ziua, As dori sa stiu si eu,care este acum taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar,pentru legalizarea si investirea cu formula executorie a unei ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)