Conform NCPC, am inteles ca nu mai este nevoie de legalizarea si investirea cu titlu executor a hotararii date de instanta de judecata.
Deci care este procedura de urmat dupa ce hotararea a ramas defintiva ?
1. Se comunica acasa sau trebuie sa mergi la instanta sa soliciti o copie a acesteia ?
2. Se mai face legalizarea ? Daca da ce taxe trebuiesc achitate ?
3. Dupa ce intri in posesia hotararii daca vrei sa o pui in executare silita mergi direct la executorul judecatoresc ? Sau e alta procedura ?
4. Cand se solicita de catre executor incuviintarea executarii silite la instanta se inscrie pe incheierea de sedinta si mentiunea pentru investire cu titlu executor ?
5. Ce taxe de executare silita mai sunt ?
Rog precizati si baza legala pentru fiecare raspuns va rog.
1.Hotararile se comunica partilor.
2.Cererile ptr eliberarea de copii de pe hot judectoresti cu mentiunea ca sunt definitive.- 5 lei
3.,4.Executarea silita se face de catre executorul judecatoesc, prilej cu care acesta va obtine incuviintarea executarii silite (20 lei) , in partea finala a incheierii de incuviintare a executarii silite se va trece formula executorie.
5.Oug80/2013
1) E 5 lei taxa de timbru dar timbru judiciar nu e ? Ce valoare are ?
2) Hotararea trebuie semnata de judecator si grefier obligatoriu ca sa poti merge cu ea la executor sau poti merge cu ea si fara semnaturi ?
3) Cum a ramas cu taxele de executare silita la executor si onorariile ? Stiu ca in urma amenzii aplicate UNEJ de catre Consiliul Concurentei, se impusese ca acestea sa fie scoase din statutul executorilor judecatoresti. Ce s-a mai intamplat dupa ? S-a modificat Legea executorilor judecatoresti ? Am si eu nevoie de varianta actualizata va rog.