avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa investire cu formula executorie...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa investire cu formula executorie...

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu,care este acum taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar,pentru legalizarea si investirea cu formula executorie a unei hotarari.
Unde sunt trecute taxele astea,ca nu dau de ele.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 12:49, 5 Septembrie 2013
Hotararile nu se mai investesc cu formula executorie ci doar se legalizeaza cu mentiunea definitiva. Taxa de timbru este de 2 lei pentru legalizare.
Taxa pt legalizare este de 5 lei, nu de 2 lei, pt fiecare exemplar conform OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Deci,se aplica prevederile art.9 litera (l.) din OUG 80/2013 ?
Si nu se mai investesc cu formula executorie ?
Dar executorul judecatoresc,va pune in executare silita o hotarare neinvestita cu formula executorie ???
S-a schimbat procedura ? Care ar fi legislatia aplicabila ?
Va multumesc.
Stimat forumist,

Într-adevăr, s-a schimbat Codul de procedură civilă. Acesta era sediul materiei pentru învestirea cu formulă executorie.

Este simplistă, însă, o afirmaţie că executorul va pune in executare silita o hotarare neinvestita cu formula executorie. Aceste va cerere instanţei încuviinţarea executării silite, existând un control judiciar al executării.

Cu stimă.

Am inteles.
Va multumesc.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire sentinta MihaDrag MihaDrag buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)
Vă rog nişte sfaturi - privind executare hotărâre oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns privind executarea unei hotărâri judecătoreşti: - este vorba despre o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta civila lemontee lemontee Buna ziua, Am o sentinta civila din 2013 privind emiterea somatiei de plata, care, am inteles ca nu se mai investeste cu formula executorie, ci se ... (vezi toată discuția)