avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare sentinta civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare sentinta civila

Buna ziua,

Am o sentinta civila din 2013 privind emiterea somatiei de plata, care, am inteles ca nu se mai investeste cu formula executorie, ci se legalizeaza. Va rog sa ma corectati daca gresesc.
Se mai trimite la instanta sentinta, caci, conform art. 9 lit. l din OUG 80/2013 privind taxele de timbru, se taxeaza cu 5 lei/copie cererile pentru eliberarea de catre instanta de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lemontee , utilizator 08:50, 5 Martie 2014
se legalizeaza, taxa de timbru judiciar este de 5 lei, dupa ce obtineti sentinta luati legatura cu un executor pt a cerere incuvintarea executarii silite.
multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire sentinta MihaDrag MihaDrag buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)
Pentru investire bilet la ordin ContSters159316 ContSters159316 pentru investire biletelor la ordin trebuie sa fac cate o cerere pentru fiecare bilet ? emitentul fiind acelasi . iar taxa cat mai este ? in OG 80/2013 ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru investire cu geavela geavela Cit este taxa pentru ca pe o Hotarire sau Sentinta sa se scrie Devinitiv ? multumesc (vezi toată discuția)