avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neplatit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neplatit inainte de casatorie

Buna ziua!
Daca inaintea casatoriei s-a facut un credit care nu a fost achitat si dosarul a fost preluat de o agentie de recupereri creante ce sane sunt sa afecteze aceasta viata celor doi dupa casatorie.
Mentionez ca cel care a facut creditul nu are un salariu si nici bunuri, insa viitoarea sotie are un salariu cu carte de munca dar niciun bun.
Ce se intampla daca in cele ce urmeaza cei doi isi vor cumpara o masina, o casa, etc... se poate ca agentia de recuperari sa intervina asupra bunurilor cumparate dupa casatorie?
Va multumesc!
Cu respect
Cel mai recent răspuns: volbeat , utilizator 09:25, 21 Iulie 2013
La casatorie sa aleaga regimul separatiei de bunuri si sa incheie la notar o conventie matrimoniala, astfel bunurile ce se vor achizitiona vor fi proprii ale doamnei.
Daca datoria domnului nu e prea mare, ar fi bine s-o plateasca.
Oricum se va angaja candva si ii se va pune poprire pe salariu.

Multumesc frumos pentru raspuns. Care ar trebui sa fie procedura pt acel act semnat la notar?
Este vreo posibilitate de a semna acestea si dupa cununia civila?
Multumesc frumos!
Cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unei casatorii ?! ko_ny ko_ny La momentul acesta , sunt executata silit de catre o firma de recuperari ,pentru neplata unui credit , prin poprire pe salariu . Intrebarea mea este : daca ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Intenționez să mă căsătoresc. poprirea pe care o am pe salariu îl poate afecta pe viitorul soț? rezolvă o convenție matrimonială eventualele probleme? CataOlah CataOlah Bună ziua, Ajutați-mă, va rog, cu situația de mai jos: Acum 10 ani am făcut un împrumut pentru cineva, și din păcate am rămas cu creditul pe cap, ... (vezi toată discuția)