avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intenționez să mă căsătoresc. Poprirea pe care o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intenționez să mă căsătoresc. Poprirea pe care o am pe salariu îl poate afecta pe viitorul soț? Rezolvă o convenție matrimonială eventualele probleme?

Bună ziua,
Ajutați-mă, va rog, cu situația de mai jos:
Acum 10 ani am făcut un împrumut pentru cineva, și din păcate am rămas cu creditul pe cap, și poprire pe salariu. Intenționez să mă căsătoresc și aș vrea să vă întreb dacă sau cum o să îl afecteze pe viitorul meu soț problema mea. Mă poate ajuta o convenție matrimonială?
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CataOlah , utilizator 08:25, 23 Aprilie 2018
Nu il afecteaza, nu va ajuta pe dvs o conventie a separatiei de bunuri .
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Nici în cazul achiziției de bunuri după căsătorie, care teoretic sunt bun comun? Vor avea executorii drept asupra acelor bunuri?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs platiti de cava timp la acel credit, poate ca nu mai aveti mult si poate daca nu aveati bunuri cand a inceput executarea , nu mai cauta.
Oricum ar fi, dvs va trebui sa platiti acest credit.
Bunurile vor fi comune si e bine asa.. chiar daca se ajunge la o executare, veti plati din partea dvs.
Daca incheiati o conventie, bunurile le va achizitiona sotul in nume propriu.. adica veti munci , cumparati un bun impreuna, dar va fi al lui, iar la credit veti plati oricum singura pana il veti achita.
el , sotul nu e in pericol pt bunurile lui, de aia am zis ca nu il afecteaza. Daca incheiati conventie, creditorul nu se poate atinge de bunurile lui, chiar daca ati contribuit si dvs. Dar daca divortati de sot ? Nu e gresit sa va ganditi si la varianta asta.
Daca aveti incredere in el, faceti o conventie pt separatie si dupa ce ahitati creditul, o puteti schimba.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Zi frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Se poate face contract matrimonial dupa casatorie? Marilena2019 Marilena2019 Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel ... (vezi toată discuția)