avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama poate in timpul vietii sa vanda partea din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama poate in timpul vietii sa vanda partea din apartament ?

Suntem o familie formata din 2 surori si mama parinte supravietuitor. Datorita caracterului rau voitor a surorii fata de mama, aceasta din urma doreste ca partea din apartament sa mi-o lase mie. Sora ca si mine are 3/8 din apartament , mosteniti de la tata. Cum se procedeaza legal , astfel incat dupa decesul mamei sa nu ma trezesc in situatia de a alege: 1. sa vina cu toata familia in apartament, fara voia mea; 2. sa scoata la vanzare apartamentul , fara sa imi doresc acest lucru. Lucrurile personale ale mamei cum pot trece legal pe numele meu ? Precizez, ca sora mea nu plateste impozit la apartament din 1999, nu a contribuit cu niciun ban la intretinerea acestuia dar isi cere ( deocamdata isteric verbal) drepturile.
Cel mai recent răspuns: karmenaurelia , utilizator 19:46, 21 Iulie 2013
E mai bine sa consultati un avocat. Daca sora nu doreste sa va vanda partea ei, atunci poate ca o cerere de iesire din indiviziune ar fi mai buna. Avand in vedere ca ea domiciliaza in alta parte, ar trebui ca judecatorul sa decida sa fie despagubita in conformitate cu evaluarea facuta de un expert.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul ? denisenegoita denisenegoita In urma decesului tatalui meu , mama eu si sora mea am mostenit un apartament. Cota mamei este mult mai mare decat a mea si a surorii mele. Mama si eu suntem ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)