avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecin agresor care sfideaza autoritatea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecin agresor care sfideaza autoritatea

Buna ziua.Locuiesc in comuna Ciocanesti,judetul Dambovita,sunt mutata de doi ani si la cateva luni dupa ce ne-am mutat ,dorind sa construim un gard inalt intre vecini(intrucat gardul existent era de nici un metru si cu porti de acces) am chemat o echipa.La masuratori am observat ca suprafata terenului in latime nu este identica cu cea din acte. I-am atras atentia vecinului,vecin care vanduse acel teren si facuse actele de cadastru.El ne-a luat in zeflemea,spunand ca a fost orb cel ce-a facut cadastrul,ca nu e treaba lui.De atunci,ne agreseaza verbal ori de cate ori are ocazia.In urma cu ceva timp(3 saptamani) ,si-a parcat masina la poarta noastra,iar cand l-am rugat sa-si ia masina de acolo l-au luat pe sotul meu la bataie,el si familia lui (4 barbati).Am fost la politie si am dupus plangere,intre timpo acesta mi-a aruncat cu otrava in curte si mi-a omorat 7 pisici,4 caini din care unul lup ,2 curci,12 pui de gaina si 10 gaini .Aseara am fost chemati impreuna la postul de politie,acesta a venit urcandu-se cu fundul pe biroul politistului si aprinzandu-si tigara a inceput sa injure si sa ne ameninte ca ne da foc la casa.In cursul serii trecute ne-a dat foc la sura de paie si au ars si 3 cotete,insa am reusit sa salvez animalele.Politia nu s-a prezentat la fata locului pe motiv ca nu este niciun angajat in postul comunal la acea ora.Va rog sa ma ajutati sa stiu daca am castig de cauza cu acest individ intr-un proces,singurele marturii sunt niste inregistrari .Martori nu avem decat noi familia ,intrucat toti vecinii sunt rude intre ei si nu se baga nimeni sa ne ajute.
Cel mai recent răspuns: ellaene , utilizator 09:59, 19 Februarie 2014
cam complicata situatia !

Va trebui pe cale civila sa deschideti o actiune in granituire; iar pe cale penala, va sfatuiesc sa depuneti o plangere la parchet pentru tot ceea ce va- facut: agresarile, otravirea animalelor, focul pus la sura de paie.

Contactati un avocat care sa va redacteze actiunea si plangerea la parchet si, eventual sa va si reprezinte in fata institutiilor.

In procesul penal pot fi audiati ca martori si rudele, iar in procesul civil se va face o expertiza topografica si se vor stabili limitele proprietatii.
Avand in vedere agresivitatea vecinului,dezinteresul politiei locale,sesizati oficial politia municipiului ,eventual inspectoratul judetean de politie
multumesc mult, asa voi face pentru ca am trei copii acasa care raman singuri peste zi si sunt speriata ca se poate lua de ei,ziua raman incuiati in casa.am luat legatura momentan cu o firma de securitate si am montat camere de supraveghere in toata curtea.asa,pot urmari si de la job cine isi face de cap in curtea mea si cred ca poate fi flosit totul in instanta ca proba.
~ Conținut șters la cerere ~
As recomanda sa apelati la un mediator.... o actiune penala sau civila nu va face decat sa toarne gaz pe foc.... incercati mai intai cu un mediator sa ajungeti la o intelegere... stiu ca nu e usor dar nu e nici imposibil... doar trebuie sa incercati.... nici Politia nu se prea amesteca si nu prea ajuta din ce spuneti.... cred ca un mediator ar fi mai indicat... succes.

Alte discuții în legătură

Probleme vecini stirbu67 stirbu67 Buna ziua De 5 ani ma cert aproape zilnic cu vecina care \\"creste\\" peste 100 de gaini, curci, bibilici, pisici, caini, multe din ele la mine in curte, pe ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru incendierea masini ileanaiolanda ileanaiolanda plangere penala pentru incendierea masini ma poate ajuta cineva cu un model de plangere penala pentru incendierea masini (vezi toată discuția)
Animale otravite- indrumare Ciory Ciory problema mea este uematoarea: Acum cateva zile, am lasat din gresala niste animale libere, care au intrat pe terenul unui cetatean, teren ce era otravit cu ... (vezi toată discuția)