avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Distanta obligatorie intre doua case la tara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Distanta obligatorie intre doua case la tara

Am construit o casa la tara , atunci nu am avut vecin si am facut gard in spatele casei masurat legal ,adica a ramas loc de streasina. Dupa vreo 10 ani s-a mai construit o casa,tata a stricat gardul pentru a avea loc vecinii pentru a lucra.Am vrut sa fac gard nou in spatele casei si vecinii nu sind de acord ,spun ca pana la zidul meu e terenul lor. Va-rog sa-mi spuneti cum rezolv,si unde pot sa aflu cat este terenul meu exact?-ca vreau sa-mi fac gard ca nu au grija de peretele meu.
Cel mai recent răspuns: ferus , utilizator 21:16, 24 Iulie 2013
Pai poate ca primul gard a fost facut ca sa aiba loc streasina dar este posibil ca acesta sa fi fost construit in afara proprietatii dumneavoastra. Neavand atunci vecini acolo, nu a obiectat nimeni. Acum s-a schimbat situatia, aveti vecini si trebuie sa respectati limita proprietatii. Ca sa aflati de unde si pana unde tine proprietatea dumneavoastra vedeti dimensiunile de pe schita si masurati efectiv pe teren.
Multumesc pentru raspuns .Casa a fost construita in interiorul perimetrului stabilit ca sa ramana stresina,e adevarat ca atunci nu am avut casa vecina dar terenul si atunci a fost a cuiva si am respectat tocmai perimetrele stabilite de fostul proprietar...precizez ca C.A.P.-ul mi-a dat terenul,ulterior si vecinii actuali au primit terenul. In strada unde locuiesc nu este intabulata nici o casa, Va-rog sa-mi raspundeti cum sa rezolv,unde sa ma adresez,cum sa procedez ca sa pot rezolva aceasta problema.
Acest subiect a fost discutat suficient de amanuntit in forum.
Una din discutii o gasiti aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
Mai puteti gasi si altele, daca nu va este indeajuns..
Ms , asa este !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut. În 2003 am cumparat un teren, vecinul din spatele ... blue35 blue35 Va salut. În 2003 am cumparat un teren, vecinul din spatele proprietății are un hambar la distanță legală fata de gard dar, între zidul hambarului si ... (vezi toată discuția)
Granituire Lavinias Lavinias Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina llcoco llcoco buna ziua, referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie: vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este ... (vezi toată discuția)