avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul parintelui de a-si vedea copilul pentru care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul parintelui de a-si vedea copilul pentru care nu exista o sentinta definitiva de custodie.

Daca un parinte este impiedicat de celelalt sa-si vada copilul pentru care nu exista sentinta definitiva de custodie, cum poate proceda sa isi vada copilul pana la pronuntarea instantei ?Poate fii mutat de la scoala daca nu exista nici acordul celuilalt parinte si nici sentinta definitiva de custodie ?
Cel mai recent răspuns: GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL , utilizator 11:19, 22 Iulie 2013
Atata timp cat nu exista o sentinta privind custodia, parintii ar trebui sa hotarasca de comun acord in ceea ce priveste minorul, inclusiv schimbarea scolii pe care acesta o frecventeaza.

Pentru a va putea vedea minorul ar trebui sa introduceti o ordonanta presedintiala prin care sa fie stabilite masuri provizorii pana la judecarea definitiva a procesului avand ca obiect divortul si custodia.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Aceasta ordonanta presedintiala se poate introduce si pe perioada vacantei ?
Va rog, aveti un model de cerere ?
Am fost lasat doar o data sa-l vad in aceasta luna de vacanta si tot fosta sotie mi-a introdus actiune.
Initial era de acord sa mergem la mediator.Apoi s-a schimbat brusc.
Dupa ce ea mi-a introdus actiune si eu am introdus actiune de incredintare a minorului.
Cererile de stabilire a custodiei ar trebui conexate. Puteti introduce aceasta ordonanta peste vara, in zilele in care instanta are program cu publicul, insa nu cred ca veti primi totusi termen peste vara.
In orice caz , cu cat mai repede o introduceti cu atat mai repede sunt sanse sa se solutioneze si sa va puteti vedea copilul, nerupand pt foarte mult timp legatura cu acesta.
Inteleg ca voi putea sa imi vad copilul, pe perioada verii pana la judecarea procesului de incredintare a minorului.
Este adevarat ca pot depune si plangere penala daca sunt lipsit de dreptul de a mi vedea copilul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia copilului inainte de pronuntarea divortului,din cauza tatalui violent irisred irisred Cum pot obtine custodia mai repede de pronuntarea divortului de un tata violent fizic si verbal,care creaza o stare de tensiune si certuri violente netinand ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nflorinel nflorinel sunt divortat si am o fetita in varsa de 9 ani,copilul fiind incredintat mamei ,exista un program vizitare minor definitiv si irevocabil astfel:alternativ la ... (vezi toată discuția)