Daca un parinte este impiedicat de celelalt sa-si vada copilul pentru care nu exista sentinta definitiva de custodie, cum poate proceda sa isi vada copilul pana la pronuntarea instantei ?Poate fii mutat de la scoala daca nu exista nici acordul celuilalt parinte si nici sentinta definitiva de custodie ?
Atata timp cat nu exista o sentinta privind custodia, parintii ar trebui sa hotarasca de comun acord in ceea ce priveste minorul, inclusiv schimbarea scolii pe care acesta o frecventeaza.
Pentru a va putea vedea minorul ar trebui sa introduceti o ordonanta presedintiala prin care sa fie stabilite masuri provizorii pana la judecarea definitiva a procesului avand ca obiect divortul si custodia.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Aceasta ordonanta presedintiala se poate introduce si pe perioada vacantei ?
Va rog, aveti un model de cerere ?
Am fost lasat doar o data sa-l vad in aceasta luna de vacanta si tot fosta sotie mi-a introdus actiune.
Initial era de acord sa mergem la mediator.Apoi s-a schimbat brusc.
Dupa ce ea mi-a introdus actiune si eu am introdus actiune de incredintare a minorului.
Cererile de stabilire a custodiei ar trebui conexate. Puteti introduce aceasta ordonanta peste vara, in zilele in care instanta are program cu publicul, insa nu cred ca veti primi totusi termen peste vara.
In orice caz , cu cat mai repede o introduceti cu atat mai repede sunt sanse sa se solutioneze si sa va puteti vedea copilul, nerupand pt foarte mult timp legatura cu acesta.
Inteleg ca voi putea sa imi vad copilul, pe perioada verii pana la judecarea procesului de incredintare a minorului.
Este adevarat ca pot depune si plangere penala daca sunt lipsit de dreptul de a mi vedea copilul ?