avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce fac cu o hotãrâre definitivã ºi irevocabilã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce fac cu o hotãrâre definitivã ºi irevocabilã prin nerecurare?

buna seara.o intrebare am si eu.Daca de la comunicare in scris a unei hotarari judecatoresti nu sa facut recurs,ea este definitiva si irevocabila, trebuie facut ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 28 Iulie 2013
1) DA ;
2) Dacă este obținută pe Codul de Procedură vechi (și țin să cred că așa este) și cel căzut în pretenții nu o execută benevol, trebuie investită cu formulă executorie de către instanța de fond.Pt. executare, cel interesat, se adresează unui executor judecătoresc pt. executarea silită.
multumec.
Începând din data de 15.02.2013, data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, hotărârile judecătorești nu se mai învestesc cu formulă executorie. Executarea silită a acestora se face potrivit dispozițiilor noului Cod de procedură civilă, unde nu mai există această instituție (art. 3, alin. 1 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă). Dacă partea adversă nu execută de bunăvoie obligația stabilită în sarcina sa prin hotărârea judecătorească, trebuie să vă adresați unui executor judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu magdatudor magdatudor Mi s-a spus ca dupa ce hotararea judecatoreasca devine definitiva trebuie sa o investesc cu titlu executoriu. La ce ajuta asta si ce trebuie sa fac in acest ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)