avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere penala prealabila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere penala prealabila

In speta este vorba de 3 persoane care m-au agresat, au propunere de trimitere in judecata, pot sa ma impac doar cu 2 dintre acestia?
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 09:19, 22 Iulie 2013
Despre ce infractiune este vorba? Vatamare corporala? Loviri si alte violente? Cate zile de ingrijiri medicale ati avut?
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc conf.art.180 C.Pen.
De asemenea, fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste conf.art.181 C.pen.
In ambele situatii, actiunea penala se pune in miscare la plangere prealabila, pe cale de consecinta, puteti sa depuneti si/sau sa va retrageti plangerea prealabila, dupa cum apreciati ca v-au fost provocate suferinte fizice sau vatamari corporale de catre toti faptuitorii sau numai de catre unii dintre ei.
O zi lina!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
Laura Vilsan, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere (actiune) vatamare corporala freeanifer freeanifer Buna seara/ziua Dupa cit timp trebuie o victima sa intenteze o actiune de vatamare corporala , insotita de actele doveditoare , martori , certificat ... (vezi toată discuția)
Urgent carmensitta carmensitta Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)