Doresc sa contest un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Stiu ca exista o marja de eroare a aparatelor radar de +-3%, eroare ce ar putea incadra fapta facuta de el la un alt articol, adica in loc de 108/1/b/2 la articolul 108/1/a/4 ceea ce in cazul unei astfel de erori eu cred ca duce la anularea procesului verbal. As dori sa stiu daca am vreo sansa si daca intradevar exista aceasta toleranta de +-3%. Multumesc.
Multumesc pentru promptitudine. As dori sa stiu daca pot merge la judecatoria la care apartin cu domiciliul deoarece locuiesc in Bucuresti si daca stiti ce costuri aproximative implica toate aceste, adica se merita sa ne luptam cu statul? Mentionez ca in procesul verbal am scris ca nu sunt de acord cu viteza constatata de ei. Multumesc.
Pe ce le descrise de dvs. cu greu cred ca veti avea castig de cauza. Nu va spun ca sa va descurajez puteti contesta desigur, o spun doar din experienta....!.
Nu trebuie sa va depalasati la Judecatoria cu pricina, puteti formula plangerea si sa o expediati prin serv postal. Recoamnadat sa achitati in 48 ore daca mai aveti timp, e singura
facilitate de care mai puteti beneficia in opinia mea
Pentru inceput trebuie achitata o taxa de 20 de lei, plata a carei dovada trebuie sa o trimiteti odata cu plangerea prin posta.
Solicitati judecarea in lipsa daca nu doriti sa va prezentati la judecatoria respectiva. Incovenientul unei astfel de optiuni este ca nu va veti putea sustine personal motivatiile asa ca depinde numai de dvs. sa o motivati cat mai convingator.
Eroarea radarului la care faceti referire nu va conduce la anularea procesului verbal ci doar la o eventuala incadrarea inferioara a sanctiunii contraventionale.