avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contracte abuzive cu o institutie nebancara
Discuție deschisă în Executare silită

Contracte abuzive cu o institutie nebancara

ma adresez dumneavoastra pentru a va solicita sprijinul intr-o problema pe care sora mea o are in calitate de debitor al institutiei non-bancare [].
In anul 2007 a cumparat de la magazinul Media Galaxy, in rate, produse electrocasnice.
Angajata magazinului i-a dat sa semnez o CERERE PENTRU EMITEREA UNUI CARD DE CREDIT?, si apoi 2 file scrise marunt si inghesuit cu ?CONDITII GENERALE PENTRU EMITEREA CARDULUI EUROLINE?.
Dupa ce a semnat a intrebat care este rata, iar angajata magazinului i-a spus cu jumatate de gura ?95 lei? Nu a primit nici un desfasurator cu ratele pe care trebuie sa le plateasca, nici extrase de cont, La o luna a sunat cineva din partea [] cum ca trebuie sa primeasca un card. Ea era la munca si nu s-a intilnit cu persoana, deci nu a semnat nimic.
Cardul l-a primit de la unul din fii ei. Din el a retras suma de 600 lei.
Timp de 5 luni a achitat la posta rata de ?95 lei? asa cum i s-a spus. In ianuarie 2008 a primit o scrisoare cu un extras de cont in care rata era de ?151 lei?. In extrasul de cont primit dupa retragerea numerarului disponibil nu aparea nici o specificare ca in afara de ratele lunare respective, trebuie achitata si o suma pentru reincarcarea cardului, iar ea nemaiavand card pana la acea data, a considerat ca sumele din extras contin implicit aceasta taxa.
A fost la sediu firmei si cind a intrebat de ce este rata asa mare i-au spus ?ca alta data sa caste ochii cind semneaza?.A venit acasa si s-a uitat pe hirtiile primite, dar nu a gasit nicaieri valoarea ratei. Abea atunci a vazut ca nu era un contract de rate ci cu totul altceva. A fost de nenumarate ori la sediul firmei sa reclame ca nu este corect ?contractul?, dar fara nici un rezultat. A platit suma ceruta dar a vazut ca sumele cresteau. In urmatoarele luni, ca urmare a comisioanelor de depasire limita de credit precum si a diverselor penalizari din lunile in care ratele erau platite pana la data scadenta, a actionat prin a cere explicatii telefonic asupra motivelor acestor comisioane si penalizari, dar explicatiile cerute nu au fost niciodata lamuritoare.
In 2010 s-a trezit cu o datorie astronomica, de 9184,01 lei. A facut 3 reclamatii in scris, raspunsul a fost acelasi,. In 2010 i-au redus datoria cu 1300 lei, dar tot 9000 mai avea de plata. In 2012 s-au terminat cele 60 de rate si nu a mai platit. De atunci si pina acum a fost terorizata cu telefoane la vecini, la copii ei si la vecinii copiilor ei. Sunau incepin cu 7 dimineata si terminau cu ora 23 spunind ca daca nu plateste ramine pe drumuri, o sa doarma sub poduri, ca o sa o lase fara casa.. De citeva luni primeste scrisori ca sa faca alt impumut ca sa ii stearga datoria. In data de 19.07.2013 a primit o notificare datata in 16.07.2013 ca in 24 de ore sa achite suma altfel ii iau lucrurile din casa sau casa. Mentionez ca a semnat ambele hirtii, fara a avea posibilitatea de a lua cunostinta in detaliu de continutul lor.
Ca sa nu mai spun ca aceste conditii sunt aberante.
Acestea fiind in mare datele problemei, va adresez rugamintea de a-mi spune cum sa procedeze, cui sa se adreseze, care ii sunt sansele de a castiga un proces intentat firmei
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:24, 22 Iulie 2013
exista procese castigate deja cu firma respectiva pt clauze abuzive. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de emitere card reprezinta contract? adryan_ss2 adryan_ss2 Buna ziua,in ianuarie 2005 am facut un asa zis \"credit cu buletinul\" pe 5 ani prin care am achizitionat un produs.Pretul la raft era 1200 lei ,pretul total ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi euroline MariaMC MariaMC In 2005 am luat in rate cateva produse din magazinul Altex,in valoare de 900 lei, fiind obligata sa-mi fac un card Euroline prin care sa-mi platesc aceste ... (vezi toată discuția)
Lnselata de un ifn vasilica2412 vasilica2412 In septembrie 2006 am luat 2 produse de la Altex, credit dat de euroline in val de 4826 ron, 60 de rate cate 80,43 ron pe luna, m-i s-a emis si un card mi-am ... (vezi toată discuția)