avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cerere de emitere card reprezinta contract?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cerere de emitere card reprezinta contract?

Buna ziua,in ianuarie 2005 am facut un asa zis "credit cu buletinul" pe 5 ani prin care am achizitionat un produs.Pretul la raft era 1200 lei ,pretul total (cu dobanda firmei creditoare) era aprox 2100 lei. Pana acum le-am platit 4400 lei si ei inca imi mai pretind suma de 4600 lei care reprezinta dobanzi,penalizari etc. Nu am semnat niciun contract ,doar factura fiscala a produsului (numele proprietarului este numele meu), garantia si cateva documente intitulate "cerere de emitere card euroline" si "conditii generale pentru utilizarea unui card euroline". Am cerut de la dansii copie dupa aceste documente si nicaieri nu este mentionat ca "prezenta reprezinta contract".Perioada de rambursare s-a terminat in ianuarie 2010,pentru a-mi pretinde alti bani nu ar trebui semnat un contract cu clauze si pe o perioada bine stabilita? Se poate prelungi aceasta "cerere de emitere unui card euroline" de drept ? Mentionez ca ma hartuiesc,ameninta telefonic de la ora 7 dimineapa pana la 23 seara. Cum as putea proceda? Intrebarile mele sunt : "Cererea de emitere unui card euroline" reprezinta contract chiar daca nu e metionat astfel? Perioada de rambursare s-a incheiat, aceasta intelegere se prelungeste de drept pe o perioada nedeterminata? Imi cer scuze pentru eventualele greseli,am scris in graba,sunt cam disperat si stresat de acesti indivizi. Am mai lucrat cu banci,am mai avut credite, dar era cu totul altceva..pentru a-ti acorda un credit,ofiterul bancar te aseza pe un scaun si iti explica contractul in amanunt. Eu nu am primit consultanta, Angajatul magazinului mi-a aratat produsul, mi-a spus unde sa semnez cererea si atat,nu mi-a dat copie dupa acea cerere nimic, cardul mi-a venit prin posta dupa doua luni. Astept un raspuns,sfat de la dumneavoastra. Cu toata stima, Adrian Sandu.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
adryan_ss2, utilizator
Cel mai recent răspuns: adryan_ss2 , utilizator 12:14, 6 August 2010
Trebuie sa solicitati de la finantator un exemplar al cererii pe care ati semnat-o si o fisa de client cu toata evidenta contabila;
cu toate documentele acestea inclusiv, documentele cu care ati facut plata fata de ei,trebuie sa va duceti la un avocat pt a inainta o actiune in instanta.
Le-am cerut documentatia si mi-au trimis dupa doua luni o copie dupa acea cerere si un istoric al tranzactiilor si anume :
- "Valoarea totala a tranzactiilor cu plata in rate = 2130.11 lei" ;
- "Total taxe si comisioane = 5627.12 lei" ;
- " Total dobanda datorata = 1158.71 lei" ;
- "Total plati = 4380.00 lei" ;
- "Total de plata = 4671.66 lei'.
Mentionez ca in luna februarie 2008 am efectuat o plata de 1945.00 lei ca sa termin cu dansii (1943.00 lei reprezenta toata suma) , insa de atunci am mai platit inca 2400 lei.
Documentul intitulat "conditii generale pentru utilizarea unui card euroline" este mai mult ca o instructiune de folosire a cardului. In cererea de emitere a cardului sunt mentionate datele mele personale (nume,prenume,domiciliu,ocupatie) , garanti( nu este specificat nimic) si mai este un camp in care scrie "persoana de contact diferita de detinator", aici am mentionat o cunostinta (nu era mentionat nimic prin care ar fi obliga'o aceasta institutie sa plateasca ceva). Este asemanatoare unei cereri care este trimisa pentru aprobare unei diferite institutii doar ca nu sunt stipulate clauze contractuale in ea. Doar la "garanti" sunt cateva paragrafe prin care garantul se obliga sa plateasca debitul daca detinatorul cardului nu a platit,doar ca este campul gol la numele,adresa girantului,pentru ca nici nu am pus girant.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
adryan_ss2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea absoluta a unui contract Andrei1313 Andrei1313 buna ziua, pe scurt problema ridicata de mine : in 2006 am achizitionat un produs electronic de la magazinul altex , iar acestia mi-au spus ca pt a ... (vezi toată discuția)
Inexistenta unui contract de credit adrian lazar adrian lazar Am cumparat in 2005,prin credit cu buletinul produse electrocasnice in val .aprox. de 200 ron,fiind anuntat atunci la Altex,ca trebuie sa fac o cerere de ... (vezi toată discuția)
Card euroline sabou sabou Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca a mai intalnit cineva urmatoarea situatie si daca da cum s-a rezolvat: am cumparat de la Altex prin card euroline ... (vezi toată discuția)