buna ziua
in luna ianuarie am avut control de la finante. s-a constatat pe buna drepate ca aveam de platit la stat taxe de 65000 lei., iar in cont la banca aveam doar bani de salarii.
surpriza .... vine politia economica si spune ca administratorul firmei are dosar penal pentru evaziune fiscala, ca la data respectiva erau bani in cont dar nu s-au platit datoriile la stat cu rea vointa.
am incercat sa explicam ca erau banii de salarii pe care o doua zi i-am si dat la salariati si dupa vreo saptamana s-a platit si 40000 lei taxe catre stat ramanand doar 25000 . el vine si spune ca unde scrie ca prioritare sunt salariile la oameni si apoi taxele la stat, ca el nu cunoaste nici o lege unde sa scrie asa ceva. in CCM la nivel national scrie ca salariile sunt prioritare, la care el spune " mai bine plateati taxele si lasati oamenii fara salarii si nu mai aveati dosar penal"
chiar suntem absurzi? vrem sa platim , si platim cum putem cu intarziere , dar platim.
oare cei de la finante ar fi mai multumiti daca administratorul ar inchide firma si ar da 200 de oameni in somaj sa ii plateasca statul? sau sa il lase si pe el ca a demonstrat ca plateste si sa functioneze in continuare ca sa iaba si ei de unde sa isi ia salariul .
si uitam pe deasupra au pus si poprire pe conturile bancare.
oare unde o sa ajungem.......? o sa fim o tara de someri in ritmul asta....
Verificati evidentele contabile si vedeti ce a facut administratorul in evidentele contabile .
Contabila dvs. nu a controlat ce s-a intamplat?
Dati-mi mai multe amanunte la dreasa mea de e-mail - ralucastefan2007 @yahoo.com
Eu spun sa stai linistita.
Nu vei avea nici o problema.
Amenintarea cu plingerea penala pentru neplata taxelor si impozitelor o practica standard a organelor de control fiscale.
Pe urma, nu aveti nici un dosar de urmarire penala.
Inceperea urmaririi penale incepe cu aducerea la cunostinta a invinuirilor.
Organul de cercetare penala, politistii judiciaristi de la economic trebuie sa va arate ordonanta de incepere a urmaririi penale.
Ati vazut ordonanta?
Eu sunt absolut sigur ca este doar o abureala.
Platiti salariatii, salariile se platesc prioritar asa cum bine ai zis.
Apoi, pe masura ce poti, plateste si taxele la stat.
Este o prostie, mai ales in conditiile actuale, sa se insiste atit de tare pe colectarea createlor bugetare cu riscul de a crea un somaj urias.
Oricum, firma ta ... in cel mai rau caz ... desi sunt sigur ca nu e cazul ... poate declara faliment.
Cine cistiga atunci?
Fiscul ? Nu. Ei ramin cu buzele umflate.
Politia? Falimentul nu este infractiune iar neplata taxelor si impozitelor la stat nu este infractiune.
Nu cistiga nimeni.
Parerea mea. Nu te teme de politie, da-i pe usa afara. Vorbeste cu consilierul tau juridic si nu vei avea nici o problema.
va multumesc foarte mult pentru raspuns
azi de dimineata m-au sunat cei de la banca si au spus ca nu mai putem sa scoatem bani pentru salarii daca nu avem avizul celor de la finante...... ca au primit ei la banca o hartie in care ei ca banca in relatia cu organele statului si bla bla bla ca nu prea am inteles prea multe nu mai pot sa ne dea bani pentru salarii fara avizul celor de la finante.
au spus ca statul are foarte multe datorii de recuperat si prioritare sunt taxele si apoi salariile????
adica sa platim taxe la stat si apoi daca mai ramane ceva la salariati bine daca nu..... asta e !
Intotdeauna, respectiv si inainte de existenta Codului de procedura fiscala, din conturile blocate de catre Finante au putut fi scoase drepturile salariale.
Finantele stiu acest lucru iar ceea ce face banca este un abuz.
si hai sa radeti un pic
am fost la finante sa imi puna stampila pe statele de plata sau sa-mi dea o adresa prin care sa ma lase sa scot bani pentru salarii
AU RAS TOTI DE MINE CA AU ZIS CA SUNT PRIMA CARE VIN CU ASA CEVA!!:))
EI NU AU CUNOSTIINTA DE ASA CEVA
m-am dus la banca inapoi si BANCA VREA O ADRESA...... CA ALTFEL NU-MI DAU BANII PENTRU SALARII!!!!#-o
CRED CA O SA TRIMIT 200 DE SALARIATI PESTE BANCA!:sorry: