avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare

buna ziua
in luna ianuarie am avut control de la finante. s-a constatat pe buna drepate ca aveam de platit la stat taxe de 65000 lei., iar in cont la banca aveam doar bani de salarii.
surpriza .... vine politia economica si spune ca administratorul firmei are dosar penal pentru evaziune fiscala, ca la data respectiva erau bani in cont dar nu s-au platit datoriile la stat cu rea vointa.
am incercat sa explicam ca erau banii de salarii pe care o doua zi i-am si dat la salariati si dupa vreo saptamana s-a platit si 40000 lei taxe catre stat ramanand doar 25000 . el vine si spune ca unde scrie ca prioritare sunt salariile la oameni si apoi taxele la stat, ca el nu cunoaste nici o lege unde sa scrie asa ceva. in CCM la nivel national scrie ca salariile sunt prioritare, la care el spune " mai bine plateati taxele si lasati oamenii fara salarii si nu mai aveati dosar penal"
chiar suntem absurzi? vrem sa platim , si platim cum putem cu intarziere , dar platim.
oare cei de la finante ar fi mai multumiti daca administratorul ar inchide firma si ar da 200 de oameni in somaj sa ii plateasca statul? sau sa il lase si pe el ca a demonstrat ca plateste si sa functioneze in continuare ca sa iaba si ei de unde sa isi ia salariul .

si uitam pe deasupra au pus si poprire pe conturile bancare.

oare unde o sa ajungem.......? o sa fim o tara de someri in ritmul asta....

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: licamirela , utilizator 16:40, 18 Martie 2009
buna seara! ma intereseaza si pe mine subiectul, cum ati reusit sa scoateti bani pt salarii? Am o speta asemanatoare cu a dv,am ametit astazi umbland intre afp sect 3 si banca transilvania si nu am rezolvat nimic decat nervi. Afp spune ca nu stiu de asa ceva, banca spune ca au introdus ei norme noi care nu ne mai dau voie sa ridicam din conturi blocate nici salariile pana nu stie organul care ne-a pus poprire.Oare nu sint intregi la minte ,cum poti sa incalci art.149 din codul de prc. fiscala? se antampla asa ceva la toate bancile? Si cei de la afp au zis ca e treaba bancii dar banii pt salarii trb sa nii dea.Stie cineva cum putem descurca aceaste magarie ? Va rog din suflet sa-mi spuneti si mie cum sa fac.
BUNA ZIUA
LA BANCA TRANSILVANIA AVEM SI NOI CONTURILE , DAR LA ALTE BANCI NU SE APLICA ACEASTA REGULA
ESTE VORBA DE REGULAMENTUL LOR INTERN SI EI FAC UN ABUZ
AM AMETIT SI NOI UMBLAND SA REZOLVAM PROBLEMA SI PANA LA URMA I-AM AMENINTAT CA TRIMITEM MUNCITORII PESTE EI SA LE DEA BANII.
AU FACUT EI CEVA O DEROGARE , NU STIU SA VA SPUN DAR PANA LA URMA AU ACCEPTAT SI FARA AVIZUL CELOR DE LA FINANTE.
LA FINANTE AU RAS TOTI DE NOI CA EI NU AU CUNOSTIINTA DE ASA CEVA.
AU SPUS CA BANCA TREBUIE SA FACA CA ZIC FINANTELE , NU FINANTELE CE ZICE BANCA
SI FINANTELE A SPUS SA SCOT BANII DE SALARII!
DE VINERI DEABEA AZI AM REUSIT SA SCOATEM BANII
IN INAL O SA DESCHIDEM CONT LA ALTA BANCA, CA ASA NU SE MAI POATE
SPER DIN TOT SUFLETUL SA VA REZOLVATI PROBLEMA
BAFTA!
buna ziua
ca sa ti se blocheze conturile la banca mai intai iti vine de la administratie o somatie de plata aferenta contributiilor salariale, somatie la care ai un termen de plata sau iti vine somatie cu executare silita si apoi iti blocheaza banca conturile.
banca le deblocheaza atunci cand se platesc taxele altfel nu mai poti scoate bani din cont.
eu iti recomand sa incepi sa mai platesti din taxe altfel.....
buna! in sfarsit am reusit si noi, de pe 16.03 si pana azi am stat in tensiune. Banca intradevar face un abuz cu asta i-am amenintat si noi dar am sunat la cluj la juristii lor si i-au contactat si au stabilit ca nu le tine figura sa ne mai ameteasca putin sa vada daca santem corecti.Adica au spus ca sa aducem dovezi precum declaratia 100 si 102 cu viza afp sa creada ca corespunde cu statul de salarii pe luna feb. Banca spune ca au pierdut cateva procese cu afp si acum cred eu ca vor sa-si curete mainile prinzand "orbu si scoatei ochii". Nu au niciun temei legal sa faca asa ceva adica un ordin al lor intern sa dobore codul de procedura art. 149, porirea se face dar cu exceptia drepturilor salariale. Cum necum banca si-a cam batut taraba de noi, dar nu pe bune au vazut ca au gresit, nu e corect!..E bine ca am reusit. Multumesc pt raspuns si mai revenim dar cu bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)
Poprire -blocare conturi mirella_1903 mirella_1903 Sunt societate cu capital integral de stat si sunt in administrare speciala si supraveghere financiara conform unui ordin emis de minister din anul 2003....In ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra veniturilor debitorilor Maria_Gavrila Maria_Gavrila Am avut o poprire pe salariu pentru neplata impozitului taxelor locale. Nu am fost instiintata, sau somata sa platesc aceasta suma. Am fost sunata de catre ... (vezi toată discuția)