avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire asupra veniturilor debitorilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire asupra veniturilor debitorilor

Am avut o poprire pe salariu pentru neplata impozitului taxelor locale. Nu am fost instiintata, sau somata sa platesc aceasta suma. Am fost sunata de catre banca si anuntata asupra popririi si a faptului ca imi vor fi blocate conturile. De aceea am fost si am achitat integral suma pentru a evita acest lucru. Am dus actele doveditoare de sistare a popririi angajatorului meu, insa acesta mi-a replicat ca este tarziu si nu pot ridica poprirea, asta, in conditiile in care salariile nu au fost virate inca.
Intrebarea mea este: În cazul infiintarii unei popriri angajatorul nu avea obligatia sa ma instiinteze? Exista o baza legala in acest sens? Este indreptatit angajatorul sa procedeze astfel?
Cel mai recent răspuns: Maria_Gavrila , utilizator 16:38, 14 Octombrie 2013
Maria_Gavrila a scris:

Am dus actele doveditoare de sistare a popririi angajatorului meu, insa acesta mi-a replicat ca este tarziu si nu pot ridica poprirea, asta, in conditiile in care salariile nu au fost virate inca.

In conditile in care salariile nu au fost virate bancii, se putea face rectificarea pe statul de plata, plus pe ordinele de plata, ati intalnit un om de rea credinta, care a preferat sa alergati dvs, dupa bani la impozite si taxe, decat sa modifice acele documente.

Corect, ar fi fost ca cei de la impozite si taxe, sa va instiinteze privind existenta somatiei si a titlului executoriu, societatea la care lucrati deasemenea, banca a fost singura care a respectat cadrul legal de instiintarea contribuabilului/clientului.

Puteti merge la banca unde aveti contul, sa duceti sistarea popririi si in acest fel, banii dvs nu vor mai ajunge la impozite si taxe, oricum au dat dovada de multa intelegere. Daca nu mergeti la impozite si taxe si faceti cerere pt restituirea banilor.
Multumesc frumos pentru raspuns. Exista o baza legala conform careia angajatorul trebuia sa ma instiinteze, eventual vreun articol in codul de procedura fiscala?
Angajatorul nu,dar organul fiscal de executare este obligat sa va instiinteze, conform art 149, alin (5) cod procedura fiscala:
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru interesul acordat! O zi buna va doresc!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi nelyflorea nelyflorea Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)