avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adresa infiintarea a propririi
Discuție deschisă în Executare silită

Adresa infiintarea a propririi

Buna ziua,
Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul pe venituri din activitati independente. Avand in vedere ca adresa este formulata de finante si nu este titlu executoriu dat de o instanta judecatoreasca, nu stiu ce sa fac. Daca eu retin banii si le virez in contul lor, ma gandesc ca poate o sa fim dati in judecata de catre angajat. Imi spuneti va rog ce sa fac in acest caz.
Cel mai recent răspuns: ispasdina , utilizator 11:11, 22 Octombrie 2012
In ce temei s-a emis poprirea ? Mentioneaza vreun titlu executoriu, decizie....
Conform titlului executoriu emis de Administratia Finantelor Publice Municipale Alba Iulia.
Eu stiu ca procedura de infiintare a popririi de catre administratia financiara, se face prin instiintarea contribuabilului si a bancii/societatii, care infiinteaza poprirea primeste pe langa adresa si copie dupa somatie cu titlul executoriu, deasemenea dvs, inainte de a pune in aplicare poprirea, trebuie sa il instiintati inca o data pe contribuabil/salariat, asta in cazul in care intre timp a achitat.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
gmancila, utilizator
Am vorbit cu salariatul si nu si-a achitat datoria ( este o suma destul de mare ). Multumesc pentru raspuns, dar tot nu stiu ce sa fac pana la urma, sa astept titlul executoriu sau sa dau curs adresei care am primit-o ? :-/
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
ispasdina, utilizator
Faceti adresa catre ei si cereti sa anexeze somatia, care reprezinta si titlul executoriu, pe urma dati curs popririi. Consultati O.G 92/2003, instituirea popririi.

Alte discuții în legătură

Poprire bvr bvr Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii. Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare a popririi adriannn adriannn Buna ziua. Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala. Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu administratie financiara adimct2007 adimct2007 In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate ... (vezi toată discuția)