avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii.
Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in acest caz privind retinerea din salariu?
Mentionez ca poprirea este mai mare decat salariul acestuia. ii retin toate sumele odata sau in mai multe transe? Pot sa nu-i platesc nimic intr-o anumita luna si sa virez tot in conturile indicate de catre cei de la finante?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:28, 4 Noiembrie 2009
Faceti o adresa catre institutia care v-a trimis solicitarea de infiintare a popririi ceva de genul (Subscrisa S.C. .....................S.A., cu sediul ......................., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. .............................CUI .................., reprezentata legal prin .............................., in calitate de Director General, ca urmare a adresei dvs. nr. ..........din .............inregistrata la societatea noastra in data de ..................., prin care dispuneti/solicitati infiintarea popririi pe drepturile salariale ale dlui. ..............., CNP ............., domiciliat in localitatea ............................., pentru suma de .........................(suma totala), va informam ca infiintam poprirea in cuantumul prevazut de lege, respectiv 1/3 din salariul net lunar, conform art. 164 alin. (3) lit. d) din Legea 53/2003 - Codul Muncii coroborat cu art. 409 alin. (1) lit. b) din Codul de procedura civila, incepand cu drepturile banesti aferente lunii .......................(luna in care incepeti sa-i opriti si virati suma ). astfel dvs. va conformati legii.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
titiana, utilizator
Multumesc.
Mai intai ar trebui sa discutati cu salariatul .
Poprirea nu este infiintata de catre angajator si de catre instanta de judecata ... dvs puteti doar sa dispuneti oprirea unei cote de 1/3 din salariul salariatului pe baza hotararii judecatoresti de infiintare a popririi.
Buna dimineata!
Va multumesc pentru raspunsuri.
In concluzie: voi retine 1/3 din salariu. Problama este ca acest angajat mi-a spus ca e posibil sa demisioneze. Ce fac daca demisioneaza so nu apuc sa virez decat o parte din suma?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu administratie financiara adimct2007 adimct2007 In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate ... (vezi toată discuția)
Terti popriti gabi rosu gabi rosu Am nevoie de sprijin va rog : in ce conditii sunt obligata, ca angajator, sa retin si sa virez tertilor datoriile salariatilor ? Mentionez ca : 1) nu mi-am ... (vezi toată discuția)